Έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου

Η μπαταρία που χρησιμοποιείται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα αυτοκίνητο είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Είναι συχνά αναφέρεται ως SLI μπαταρία, η οποία ξεχωρίζει για την έναρξη, φωτισμού και ανάφλεξης. Μπαταρίες αυτοκινήτων έχουν δύο τερματικά, θετικό (+) και αρνητικό (-). Αν και επαναφορτιζόμενες, οι περισσότερες από τις μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής 3 έως 5 ετών, μετά την οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα. Η σωστή συντήρηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι η μπαταρία σας συνεχίζεται για 3 έως 5 χρόνια. Οι περισσότεροι από το αυτοκίνητο αρχίζει προβλήματα που σχετίζονται με την μπαταρία, και ως εκ τούτου να είναι καλά έμπειρα με την μπαταρία του αυτοκινήτου διαδικασία δοκιμής μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια.

Μερικές προφυλάξεις Πριν ξεκινήσετε

Ενώ η δοκιμή μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δοκιμής της μπαταρίας. Να φοράτε προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια σας, οι σπινθήρες πετούν στην περιοχή της κουκούλας μπορεί να βλάψει τα μάτια σας. Αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα, όπως είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να αποσυνδέσετε όλα τα καλώδια. Το πιο σημαντικό, πάντα να έχετε κατά νου ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας έχει αρκετή ισχύ για να σας δώσει ένα έντονο σοκ.

Τεστ μπαταρίας αυτοκινήτου με ένα πολύμετρο

Για να πάρετε μια ακριβή ανάγνωση σχετικά με πολύμετρο σας, κάντε επανεκκίνηση και να το θέσει σε 50 volt κλίμακα. Ο μόλυβδος πρέπει να συνδέεται στη θέση της μπαταρίας, αντί του καλωδίου, για μια ακριβή ανάγνωση τάσεως. Το κόκκινο μόλυβδος στο πολύμετρο πρέπει να συνδεθεί με τον θετικό (+) πόλο, ενώ η μαύρη μολύβδου πρέπει να συνδέεται με τον αρνητικό (-) πόλο. Μετά από 15 δευτερόλεπτα να σημειώσετε ότι η ανάγνωση στο μετρητή πολύμετρο. Αν έχετε μια μπαταρία 12 volt, η ανάγνωση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9,6 για το πολύμετρο για την μπαταρία να αναλάβει την ευθύνη. Αν είναι μικρότερη από 9,6, τότε ήρθε η ώρα να επιλέξουν μια νέα μπαταρία.

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στην πρακτική του βραχυκυκλώματος της μπαταρίας, όπου θα λάβουν ένα αγώγιμο αντικείμενο και κρατήστε πατημένο το ένα άκρο σε ένα τερματικό, ενώ το βούρτσισμα ή περνώντας το άλλο τερματικό με το άλλο άκρο, να το δοκιμάσετε. Λόγω του κινδύνου, η οποία περιλαμβάνει μια υψηλή τάση σοκ – η οποία μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θάνατο, οι μέθοδοι όπως αυτό καλύτερα να αποφεύγονται.

Άλλες Απλές μέθοδοι δοκιμών της μπαταρίας

Μπορείτε επίσης να καθοριστεί αν η μπαταρία είναι νεκρή, παρατηρώντας κάποια πράγματα στο αυτοκίνητό σας. Ελέγξτε αν τα φώτα του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιητικών φώτων, φωτίζουν σωστά. Ελέγξτε αν το αυτοκίνητό σας σύστημα ήχου λειτουργεί μετά την ενεργοποίηση του διακόπτη ανάφλεξης στη θέση ON σας ή ACC. Αν το ραδιόφωνο λειτουργεί, αλλά το αυτοκίνητο δεν ξεκινά, αυτό είναι ένα σημάδι της χαμηλής μπαταρίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σφάλμα μπορεί να είναι με τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα με την μπαταρία, έτσι είναι σοφό να διασταυρώνει τους πριν από άλματα σε συμπεράσματα. Εάν θεωρείτε ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι χαμηλή μπορείτε να ελέγξετε την τάση με ένα πολύμετρο.

Η τακτική συντήρηση θα εξασφαλίσει ότι μπαταρία του αυτοκινήτου σας τρέχει για πλήρη θητεία του, και όλα τα προβλήματά σας αυτοκίνητο διατηρήθηκε σε συγκρατημένα επίπεδα. Τα μέτρα ασφαλείας, όπως χρησιμοποιώντας ένα τερματικό προστατευτική ψεκασμού, βοηθούν στη βελτιστοποίηση της ζωής της μπαταρίας. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, να είναι καλά έμπειρα με τη διαδικασία μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα ταξίδι στο κατάστημα επισκευής αυτοκινήτων, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο σας, καθώς και χρήματα.

Έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου
Προβλήματα αυτοκινήτου
Dead συμπτώματα μπαταρίας αυτοκινήτου
Διακοσμητικά Πατάκια αυτοκινήτου
Φορητό DVD Player Κριτικές
Πώς να Αποσύνδεση της μπαταρίας αυτοκινήτου
Οδηγός MP3 Player Αγοραστή: Πώς να αγοράσετε ένα MP3 Player
Car Stereo Wiring
Επισκευή ταμπλό
Υπερθέρμανση αυτοκινήτου
Πώς να Bleed Φρένα

Leave a Reply