Αιτίες της Squealing θορύβου κατά την οδήγηση

Η ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου είναι σαν ένα συντονισμένο πιάνο, με κάθε ένα από τα μηχανικά μέρη που εργάζονται σε αρμονία, και κάθε νότα που στη θέση του, για να δημιουργήσει την ομορφιά της ομαλής κίνησης. Όταν αυτά τα αρμονικούς ήχους διαταραχθεί από την εκτός συγχρονισμού κακές σημειώσεις ενός θόρυβος σφυρίγματος, μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό. Θα πρέπει να απομονώσουν το κακό παίκτη από την ορχήστρα αυτοκίνητο και να το διορθώσουμε τα πάνω ή να την αντικαταστήσει σύντομα. Ο σκοπός της γραφής αυτού του άρθρου είναι να blog να σας βοηθήσει να διαγνώσει την πηγή του squealing ή τσιρίζοντας θορύβους όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας και να επαναφέρετε την όμορφη αρμονία της λειτουργίας του αυτοκινήτου σας.

Ο θόρυβος είναι κάθε είδους χαοτική, ασυνάρτητο ήχο, η οποία δεν μπορεί να αποδοθεί σε κάποια από τις συνήθεις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων εμπειρογνωμόνων, δεν σε αντίθεση με εκπαιδευμένους δασκάλους της ορχήστρας, μπορεί να βρει εύκολα την πηγή των κακών σημειώσεις, όπως έχουν συνηθίσει να ακουστεί η ορχήστρα σχεδόν καθημερινά.

Όταν ακούω ένα βουητό κατά την οδήγηση, κελαηδούν θόρυβο κατά την οδήγηση ή οποιαδήποτε άλλη, όπως ήχο, μπορούν να σας πω άμεσα τι είναι λάθος, καθώς τα αυτιά τους συντονισμένοι με αυτούς τους ήχους. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχουν πρόσβαση σε ένα τέτοιο μηχανικό εμπειρογνώμονα, αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για τις πιθανές πηγές θορύβου τσιρίζοντας κατά την οδήγηση, που θα λύσει το πρόβλημά σας ελπίζουμε και την αποκατάσταση της ειρήνης. Πηγή της έρευνας μου είναι επίσης ένας μηχανικός από το είδος των εμπειρογνωμόνων.

Θόρυβος σφυρίγματος κατά την οδήγηση – Πιθανές πηγές

Η συχνότητα του θορύβου που προκαλείται από ένα πρόβλημα αυτοκίνητο εξαρτάται από το είδος του υλικού. Ένα σφύριγμα του θορύβου είναι συνήθως προκαλείται από ξύσιμο μέταλλο σε μέταλλο και μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε από τις «ν» αριθμό των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που μπορεί να έρθει χαλαρά ή φθείρονται. Μπορεί επίσης να είναι ελαστικό ή άλλα πολυμερή υλικά τρίβεται στο μέταλλο. Ωστόσο, οι πιο κοινές πηγές ήχος σκληρίσματος είναι οι ακόλουθες.

Bent Brake Rotor Shield
Εάν έχετε αλλάξει ποτέ ελαστικά και παρατηρείται το συγκρότημα ρότορα φρένων, θα ξέρετε ότι υπάρχει μια ασπίδα ρότορα φρένων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει την εσωτερική συνέλευση ασφαλές και καθαρό. Μερικές φορές αυτή η ασπίδα μπορεί να ακουμπήσει το ρότορα φρένου και να προκαλέσει μια ήχος σκληρίσματος, το οποίο θα εξαλειφθεί όταν ο ρότορας ασπίδα είναι σωστά ευθυγραμμισμένο.

Worn Out Τακάκια
Ο πιο συνηθισμένος λόγος για θόρυβος σφυρίγματος όταν οδήγηση είναι φθαρμένα τακάκια φρένων. Όταν τα τακάκια έχουν ανώτερη επιφάνειά τους απόξεση, το μέταλλο είναι εκτεθειμένη κάτω που προκαλεί το squealing όταν έρχονται σε επαφή με άλλες επιφάνειες. Κολλημένος στις πινέζες του στην δαγκάνα συνέλευση μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα οξύ ήχο. Αποκτήστε το σύστημα πέδησης ελέγχεται σχολαστικά για τυχόν τέτοια προβλήματα. Πηγαίνετε για υψηλής ποιότητας τακάκια φρένων που διαρκούν περισσότερο.

Χαλαρά Serpentine Belt
Ένας άλλος πιθανός λόγος για το σφύριγμα μπορεί να είναι μια ελικοειδή ιμάντα, ο οποίος έχει έρθει χαλαρά. Ανοίξτε το καπό και ελέγξτε αν το σπειροειδή ιμάντα είναι χαλαρή και αν βρείτε αυτό να είναι έτσι, χρησιμοποιήστε τον εντατήρα του ιμάντα για να σφίξετε ξανά στη θέση του. Αυτό θα επαναφέρει τα πράγματα πίσω σε κανονικό.

Αστοχίας ρουλεμάν ζάντας
Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θόρυβος σφυρίγματος μπορεί να οφείλεται σε φθαρμένα άξονα ή ρουλεμάν τροχού. Τα έδρανα ενεργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του τροχού και άξονα και όταν φθαρούν, υπάρχει τριβή, που οδηγεί σε οξύ ήχο κατά την οδήγηση. Εάν το πρόβλημα αγνοείται για πολύ, ο θόρυβος ρουλεμάν τροχού θα μεταμορφώσει από το να είναι σφύριγμα σε μια λείανση ήχο.

Με τον καιρό, θα συνηθίσουν σε όλες τις παράξενο θόρυβο ένα αυτοκίνητο κάνει και η διάγνωση γίνεται ευκολότερη. Κάθε μοντέλο αυτοκινήτου έχει μοναδικό του σύνολο των προβλημάτων, αλλά θόρυβος σφυρίγματος είναι ένα από τα πιο κοινά. Είναι σχεδόν πάντα μπορούν να εντοπιστούν με φθαρμένα τακάκια ή χαλαρές ζώνες. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να απομονώσετε το πρόβλημα σε οποιαδήποτε από τις αιτίες που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό μηχανικός αυτοκινήτων, ο οποίος είναι καλός στη διάγνωση τέτοιες περιπτώσεις.

Κατασκευαστές αυτοκινήτων Κατάλογος
Επισκευή Αυτοκινήτων Συμβουλές
Απομακρυσμένη Εκκινητές για αυτοκίνητα
Αντικατάσταση φρένων γραμμή
Πώς να σπρέι βαφής
Προβλήματα συναγερμού αυτοκινήτου
Πώς να καθαρίσει ακροδέκτες της μπαταρίας
Εγκατάσταση Car Ηχεία
Διάγνωση λείανσης θορύβου κατά την περιστροφή του αυτοκινήτου σας
Αυτοκίνητο Κόστος αντικατάσταση Παράθυρο
Αυτοκίνητο Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων

Leave a Reply