Αντικατάσταση πίσω τακάκια

Αποφεύγοντας μια σωστή συντήρηση του συστήματος πέδησης του αυτοκινήτου σας για να σας οδηγήσει σε πολλούς κινδύνους στο δρόμο. Μπορείτε θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή σας καθώς και τη ζωή των ανθρώπων στο δρόμο πάρα πολύ! Αναμφίβολα, φρένα αυτοκινήτων είναι το πιο σημαντικό συστατικό ενός οχήματος. Έτσι, όταν βρείτε αντιμετωπίσετε μια δυσλειτουργία στο σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου σας, σκεφτείτε το έργο του να πάρει το σταθερό αμέσως. Το συνηθισμένο πρόβλημα με τα προβλήματα φρένων αυτοκινήτου είναι η φθορά από τα τακάκια των φρένων, είτε το πίσω ή τα μπροστινά. Αυτοί είναι οι επενδύσεις που μπροστά συνήθως βοηθούν στην ομαλή σύστημα πέδησης και, ως εκ τούτου οι πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα είναι υψηλές. Κατά καιρούς, μπροστά φρένα φθείρονται σε πολλά αυτοκίνητα, αλλά ακόμα πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να οδηγούν το όχημά τους λόγω της πίσω σύστημα πέδησης εξακολουθεί να είναι ενεργό. Αλλά μην το θεωρούμε δεδομένο! Αν τα πίσω φρένα φθείρονται πολύ, δεν θα έχετε κανένα μέσο για να φέρει το αυτοκίνητό σας να σταματήσει.

Εργασία από το πίσω τακάκια

Ένα πίσω τακάκι προσφέρει σίγουρα μια υψηλή απόδοση και δεν επηρεάζεται από τις πτυχές, όπως υγρασία, υγρά ή παγωμένες επιφάνειες. Πίσω φρένα είναι ακριβώς το ίδιο με το εμπρός σύστημα φρένων δίσκων. Αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι το οπίσθιο σύστημα φρένων πρέπει να επιτέλεση στιγμιαία κατά τη στιγμή της ανάγκης. Μιλώντας εκ των οποίων, υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για πέδηση ανάγκης. Η πρώτη μέθοδος είναι το παπούτσι φρένο υπάρχουν μέσα στο δίσκο φρένων που ζητηθεί από τον μοχλό του φρένου έκτακτης ανάγκης. Και η δεύτερη μέθοδος είναι ο ενεργοποιητής στυλ βίδα παρόν στο εσωτερικό της δαγκάνας φρένου. Τώρα, όταν ενεργοποιούνται τα συστήματα πέδησης, τραβιούνται τα φρένα στο δίσκο του φρένου και να γίνονται πολύ καλά με το μοχλό του φρένου έκτακτης ανάγκης.

Αντικατάσταση πίσω τακάκια

Πριν να βυθίσει γόνατο βαθιά μέσα της διαδικασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά πριν από την αφαίρεση των φθαρμένα τακάκια φρένων. Επίσης, σημειώστε ότι θα πρέπει να την αφαίρεση των τροχών από το αυτοκίνητο, έτσι jacking το αυτοκίνητο σε ένα κατάλληλο γρύλο είναι ζωτικής σημασίας. Η ασφάλειά σας έρχεται πρώτη.

Υλικα

Ο-σφιγκτήρα
Lug κλειδί
Κλειδί ρυθμιζόμενου ανοίγματος
Allen κλειδιά
Hammer
Ένα μικρό καλώδιο bungee

.

Στο πρώτο βήμα της πίσω δισκόφρενο βαθμίδα αντικατάστασης μαξιλάρι, με την προεξοχή κλειδί, αφαιρέστε τις προεξοχές του αυτοκινήτου σας πριν από δεξιά υποδοχή ολόκληρο το αυτοκίνητο μέχρι το περίπτερο.
Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν λειτουργούν στο αυτοκίνητό σας το οποίο υποστηρίζεται από απλώς ένα γρύλο. Αφήστε το αυτοκίνητο προσεκτικά ολόκληρο σε ένα γρύλο έτσι ώστε η διαδικασία αφαίρεσης των τροχών πηγαίνει ομαλά.
Επιπλέον, η διαδικασία της εργασίας πηγαίνει ομαλότερη και ταχύτερη όταν ο τροχός τοποθετείται πάνω στο έδαφος.
Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε τις δαγκάνες των φρένων, έτσι ώστε τα τακάκια των φρένων γλιστρήσει μέσα από την κορυφή ομαλά. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από το lug βίδες.
Στο πίσω μέρος της δαγκάνας θα βρείτε ένα μπουλόνι είτε από τις πλευρές του.
Αφαιρέστε όλες αυτές τις βίδες και τοποθετήστε τα στην άκρη.
Τώρα πιάσει τη δαγκάνα από την κορυφή και να αρχίσει να το τραβήξει προς τα πάνω. Γυρίστε το γύρω έτσι ώστε να χαλαρώνει γρήγορα. Αν δεν βγει εύκολα, χρησιμοποιήστε το σφυρί για να του δώσει μερικές βρύσες, έτσι ώστε να χαλαρώνει λίγο.
Αφού όλο αυτό γίνεται, τραβήξτε ελαφρά τη διασφάλιση ότι δεν θα εφαρμόσει καμία πίεση στη γραμμή φρένων.
Αφήστε τη δαγκάνα σε κάποιο ασφαλές μέρος. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο bungee να πλέκετε μέχρι τη δαγκάνα από ύψος σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για να το κρατήσει στην άκρη. Απλά δεν μπορώ να το κρεμάσετε από τη γραμμή φρένων, μπορείτε να καταλήξετε βλάπτει τη γραμμή και έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία των φρένων.
Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από παλιά τακάκια των φρένων σας. Πριν από το τράβηγμα τυφλά όλες τις συνδέσεις προσεκτικά ρίξτε μια ματιά στο πώς όλα τα μεταλλικά κλιπ συνδέθηκαν με τα τακάκια των φρένων, κλπ.
Δεδομένου ότι οι δαγκάνες έχουν αφαιρεθεί, τα τακάκια πρέπει να είναι εύκολο να βγει.
Ελπίζω να έχουν καταλάβει όλα αυτά τα βήματα για το πώς να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων σαφώς, μέχρι εδώ σωστά. Ήρθε η ώρα για τη νέα πίσω αντικατάσταση παπούτσι φρένο. Slip στα τακάκια στην αρχική θέση του και βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει όλα τα μεταλλικά κλιπ και τα μέρη με τον τρόπο που είχε αφαιρεθεί νωρίτερα.
Η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Λοιπόν, στο μηχανισμό του συστήματος πέδησης, το γεγονός είναι, μαζί με την φθορά από τα τακάκια των φρένων, η δαγκάνα φθείρονται πολύ. Έτσι, θα πρέπει να ελέγξετε το εσωτερικό των δαγκάνες για να ελέγξετε την κατάσταση του εμβόλου λίγο πιο έξω από τις δαγκάνες.
Κρατήστε α γ-σφιγκτήρα, όπου η μία πλευρά του c-σφιγκτήρα αναδιπλώνεται γύρω από το διαμέτρημα συναρμολόγηση και το άλλο που περιέχει το υπόλοιπο βίδες έναντι του εμβόλου.
Αρχίστε να σφίξετε τον σφιγκτήρα αργά και σταθερά μέχρι να δείτε το έμβολο προωθητική μέσα στη δαγκάνα συνέλευση δεξιά σε όλη τη διαδρομή πάνω από τα καινούργια τακάκια.
Δεδομένου ότι το έμβολο είναι σκληρό συμπιέζεται, η ολίσθηση του συγκροτήματος πάνω δαγκάνας των νέων τακάκια πρέπει να πάνε ομαλότερη.
Ελπίδα αυτές οι οδηγίες της αλλαγής πίσω τακάκια είναι μια χαρά μέχρι εδώ! Αν όλα είναι καλά καθοριστεί, αντικαταστήστε τις βίδες και τα παξιμάδια πίσω τον τρόπο που ήταν και σφίξτε τους σκληρά.
Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε τα φρένα, πατώντας το πεντάλ του φρένου μια-δυο φορές για να εξασφαλιστεί η πίεση πέδησης.
Αν όλα φαίνεται μεγάλη, από το πίσω τροχό στη θέση του και σφίξτε όλες τις βίδες lug προσεκτικά. Η διαδικασία είναι έτσι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Αυτό δεν φαίνεται πάρα πολύ σωστό, αν και η διαδικασία για την εξήγηση θα ήταν χρονοβόρα, αλλά η εργασία επισκευής φρένων σίγουρα δεν είναι. Αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα φρένων αυτοκινήτων που λαμβάνουν χώρα στο όχημά σας, παραμελώντας τους σίγουρα δεν είναι μια επιλογή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα επιλύσουμε με φέρει κάποια επιπλέον κόστος. Ίσως, μπορείτε να do-it-yourself, αν είναι τεχνικά ορθή επίλυση των προβλημάτων σε αυτοκίνητο ή άλλο, μπορείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία.

Το κόστος αντικατάστασης του πίσω Δισκόφρενα

Το τακάκι κόστος αντικατάστασης είναι ιδανικά λιγότερο από $ 10 ανά τεμάχιο. Σημειώνεται ότι, τα τακάκια φρένων με τις δαγκάνες πρέπει να αγοράζονται μαζί. Θα κοστίσει περίπου $ 15 έως $ 30 μαζί με τις δαγκάνες. Αν πρόκειται για οποιοδήποτε είδος replacement τακάκια, λένε πίσω ή μπροστά, είναι σκόπιμο, αν κάνετε την αντικατάσταση με ένα ζευγάρι τροχών πάρα πολύ. Είναι ενδεδειγμένο να αντικαταστήσει αμφότερα τα τακάκια και δαγκάνες ταυτόχρονα, για να διατηρηθεί η ομοιομορφία της φθοράς.

Λοιπόν, για να κρατήσει το όχημα σε καλή κατάσταση λειτουργίας, δεν μπορείτε να κάνουμε τα στραβά μάτια στη συντήρηση και τακτικές εξετάσεις. Είναι καλύτερο και σοφό να διατηρηθεί αυτή η συνήθεια, αν θέλετε να αποκομίσουν μια καλή απόδοση από το αυτοκίνητό σας.

Πώς να αγγίξει έως και βαφής αυτοκινήτων
MP3 Player Οδηγίες: Πώς να εγκαταστήσετε ένα MP3 Player
Προβλήματα Remote Starter αυτοκινήτου
Πώς να καθαρίσει ζάντες αλουμινίου
Muffler κόστος επισκευής
Προβλήματα κινητήρα αυτοκινήτου
Brake Fluid Ρουαγιάλ
Εποξειδικές σπρέι βαφής
Στένσιλ Airbrush
Αυτοκίνητο Σχεδιασμός Εσωτερικών
Πώς να αντικαταστήσει Struts

Leave a Reply