Αυτόματη προβλήματα μετάδοσης

Τα μοντέλα αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων παράγονται αρχικά ήταν πολύ απλή, όπως ήταν περισσότερο εξαρτώνται από μηχανικά εξαρτήματα τους. Η νέα γενιά μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο, ωστόσο, εξαρτάται από μια σειρά από εξαρτήματα – μηχανικά, υδραυλικά και ηλεκτρονικά – όλοι εργάζονται σε τέλειο συγχρονισμό. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τέλειος συγχρονισμός είναι το κλειδί για την μετάδοση του αυτοκινήτου σας, και διακοπή της ίδιας είναι αυτό που προκαλεί αυτόματο κιβώτιο σας να παραπαίουν.

Μια μετάδοση είναι η συσκευή που μεταδίδει την ενέργεια που παράγεται από τον κινητήρα στους κινητήριους τροχούς του αυτοκινήτου σας μέσω του άξονα. Σε ηλεκτρικά εμπρός-wheel-drive αυτοκινήτων μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, στο πίσω-wheel-drive αυτοκινήτων που μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, και σε all-wheel-drive ή 4-wheel-drive (πιο γνωστό ως 4X4 ), η ισχύς μεταδίδεται σε όλους τους τέσσερις τροχούς σε διάφορες αναλογίες. Αλλά πώς ξέρετε αν ένα αυτοκίνητο έχει ένα χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων; Πολύ απλά: Αν ένα εγχειρίδιο του αυτοκινήτου μετάδοση έχει τρία πεντάλ – συμπλέκτη, φρένο και το γκάζι, ένα αυτόματο αυτοκίνητο μετάδοση έχει μόνο δύο – φρένο και το γκάζι. Ένα εγχειρίδιο του αυτοκινήτου μετάδοση έχει ταχυτήτων? Η οποία αντικαταστάθηκε από ένα μοχλό για πάρκινγκ, ουδέτερη, και να συμμετάσχουν σε ένα αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου λειτουργεί καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο RPM, και το έργο της μονάδας μετάδοσης σε ένα αυτοκίνητο είναι να μεταφέρει βέλτιστη ισχύ σε οποιοδήποτε στάδιο χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων, διατηρώντας τις στροφές σε ένα άνετο εύρος. Αυτός είναι ο λόγος που θα χρησιμοποιεί πάντα την πρώτη ταχύτητα κατά τη μετακίνηση από στάση. Καθώς αυξάνεται η ταχύτητά σας, θα κρατήσει μετατόπιση σε υψηλότερη ταχύτητα. Θα το κάνετε αυτό αλλαγής ταχυτήτων με το χέρι το συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων σε ένα αυτοκίνητο με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Ένα αυτοκίνητο με αυτόματη μετάδοση δεν θα σας ζητήσει να κάνετε τις αλλαγές ταχυτήτων, αυτό θα το κάνει αυτόματα χρησιμοποιώντας μια σειρά από αισθητικές εξοπλισμού.

Διάγνωση προβλημάτων με τη μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολο όταν είναι χειροκίνητη μετάδοση, ως τραχύ μετατόπιση των οδοντωτών τροχών είναι το πιο προφανές σύμπτωμα της ίδιας. Όταν προσπαθείτε να αλλάξει σχέση στο κιβώτιο το χέρι, θα έχετε την αίσθηση ότι η αλλαγή δεν είναι ομαλή. Μπορείτε να πάρετε αμέσως το αυτοκίνητο σε εξουσιοδοτημένο μηχανικό όπου η βλάβη διορθωθεί, προκαλώντας ένα ελάχιστο βαθούλωμα στην τσέπη σας. Αυτό συνήθως δεν είναι δυνατό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία θεωρείται ότι είναι ένα μειονέκτημα αυτού του τύπου μετάδοσης. Καθώς τα συμπτώματα του προβλήματος μετάδοση σε αυτού του είδους γίνονται εμφανή μόνο μετά από μεγάλη ζημιά έχει γίνει – η οποία μπορεί να είναι λίγο αργά, οι πιθανότητες είναι ότι η ζημιά μπορεί να είναι σημαντική και να σας κοστίσει βαρύ ποσό για τις επισκευές.

Προβλήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο συγχρονισμός των διαφόρων συνιστωσών της αυτόματης μετάδοσης είναι σημαντικό? Και χωρίς αυτό, είστε αναγκασμένοι να βιώσουν μια πρόχειρη βόλτα. Η αυτόματη μετάδοση για τις τελευταίες αυτοκίνητα αποτελούνται από μια ποικιλία εξαρτημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν: σετ πλανητικών γραναζιών, το υδραυλικό σύστημα για τον έλεγχο και την ενεργοποίηση του συμπλέκτη, ο μετατροπέας ροπής η οποία ενεργεί ως συμπλέκτη που επιτρέπει το όχημα να σταματήσει με τον κινητήρα σε λειτουργία και σε ταχύτητα, η οθόνη καλώδιο κυβερνήτης και γκάζι που ανιχνεύει πότε πρέπει να αλλάζετε ταχύτητες (σε παλαιότερα μοντέλα), και ο υπολογιστής ταξιδιού που ανιχνεύει διάφορες παραμέτρους διευκολύνοντας έτσι την ακριβή αλλαγή ταχυτήτων, και σας δίνει την ελευθερία να επιλέξετε μεταξύ των ρυθμίσεων για τις υψηλής ισχύος ή καλύτερη απόσταση σε μίλια.

Πώς όλα αυτά τα στοιχεία το έργο είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα. Η λειτουργία όλων αυτών των στοιχείων σε τέλεια αρμονία απαιτεί υψηλή ακρίβεια και σε κλάσματα του δευτερολέπτου ακρίβεια. Η δυσλειτουργία του ακόμη ένα συστατικό μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης μετατόπιση. Ομαλή μετατόπιση συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να το ακούσετε, αλλά αντ ‘αυτού αισθάνομαι όταν την ίδια επιτάχυνση δύναμή σας πέφτει ξαφνικά κάτω, αλλά επιταχύνει την αύξηση. Υπάρχει κάτι λάθος όταν μπορείτε να αισθανθείτε την αλλαγή ταχυτήτων, αλλά την ίδια στιγμή ακούω επίσης clinking θόρυβος από το κιβώτιο ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει κάτι πολύ λάθος όταν νιώθεις ένα ρίγος με κάθε αλλαγή ταχυτήτων. Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε ένα μάτι για ρευστό μετάδοσης (πετρελαίου), διαρροή, καθώς και το χρώμα και την οσμή του, αν είναι να διαγνώσει τα προβλήματα μετάδοσης πριν την μεγάλη ζημιά έχει γίνει.

Φροντίδα του αυτόματου κιβωτίου

Από τη στιγμή που δεν έχουν κανένα ρόλο στην αλλαγή ταχυτήτων, όταν χρησιμοποιεί ένα όχημα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, οι πιθανότητες να πάρει τα εργαλεία ελαττωματικό εξαιτίας ανθρώπινου λάθους είναι ανύπαρκτη. Το κύριο συστατικό που θα κρατήσει το αυτόματο κιβώτιο που εκτελεί, όπως είναι το νέο λάδι κιβωτίου ταχυτήτων. Ξέρετε πόσο σημαντική αλλαγή του λαδιού του κινητήρα για την ώρα είναι, και η σοβαρή βλάβη που μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση που δεν το κάνουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την αλλαγή λαδιού του κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά αυτός είναι ένας τομέας που είναι πολύ συχνά παραμελούνται, με αποτέλεσμα την ξαφνική και σοβαρή βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αν πάρετε το αυτοκίνητό σας εξυπηρετούνται σε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών που καθορίζονται πρίζα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις διάφορες αλλαγές του πετρελαίου ότι το αυτοκίνητό σας απαιτεί. Κατά πάσα πιθανότητα τα οχήματα σας όλες οι λεπτομέρειες της υπηρεσίας θα πρέπει να διατηρηθεί, και όλες οι απαιτούμενες αλλαγές και συντήρησης θα πρέπει να γίνει στην ώρα τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι θα πάνε σε τέτοια σημεία εξυπηρέτησης μόνο όταν τα οχήματά τους είναι νέα. Η γενική παραδοχή είναι ότι μόλις το όχημα παίρνει παλιά, ακόμη και η τοπική μηχανικός θα κάνει. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τηρούν αρχείο συντήρησης του έκανε όλες τις αλλαγές εξυπηρέτηση και πετρέλαιο – δεξιά από την ημέρα που αγόρασε το όχημα. Κινητήρας αλλαγή λαδιού είναι ένα σύνηθες χαρακτηριστικό και θα πρέπει να γίνει σε κάθε εξυπηρέτηση. Θα πρέπει να ξέρετε, όταν αυτό το πετρέλαιο έχει αλλάξει τελευταία και, το πιο σημαντικό, όταν πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια.

Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, και να ακολουθείτε πάντα ό, τι κατασκευαστή του οχήματος σας προτείνει. Έχουν γίνει πολλά R & D για να ξέρετε τι ταιριάζει καλύτερα το όχημά σας, και πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάξετε το ρευστό μετάδοσης για την αποφυγή προβλημάτων. Εάν ο κατασκευαστής σας προτείνει να αλλάξετε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων λάδι σας μετά από κάθε 40.000 μίλια, το κάνουμε για την ώρα. Για να είναι στην ασφαλέστερη πλευρά, να πάρει την αλλαγή λαδιών γίνεται γύρω από το σημάδι 35.000 μίλια. Αυτό δεν θα βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά θα εξασφαλίσει ότι η μονάδα μεταφοράς διατηρεί εκτελεί σαν νέα.

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τα προβλήματα που προκύπτουν μετά το λάδι έχει αλλάξει χρησιμοποιεί το λανθασμένο τύπο λαδιού. Κάθε κατασκευαστής αναφέρει σαφώς ποια τάξη του πετρελαίου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αλλαγής λαδιού. Βεβαιωθείτε ότι σας μηχανικός χρησιμοποιεί την καθορισμένη τάξη του πετρελαίου, και όχι κάποια παραλλαγή απλώς και μόνο επειδή το ιδανικό δεν υπάρχει διαθέσιμο λάδι ή η νέα παραλλαγή είναι ανέξοδη. Χρησιμοποιώντας λάθος λάδι μετάδοσης, όσο μικρή και αν η διαφορά μπορεί να είναι, θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά μοιραία για τα οχήματα μονάδα μετάδοσης σας. Είναι επίσης πιθανό ότι μηχανικό σας σας έχει πει ότι έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο τύπο λαδιού, αλλά στην πραγματικότητα έχει χρησιμοποιηθεί λάδι από κάποιο άλλο βαθμό, ενδεχομένως αριστερά-πάνω μετά την αλλαγή του λαδιού του κιβωτίου ταχυτήτων για κάποιο αυτοκίνητο από μια διαφορετική μάρκα. Πάντα κάνει ένα σημείο για να είναι παρόντες όταν μηχανικός σας είναι να πάρει το λάδι αλλάξει. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αλλάζει το φίλτρο λαδιού. Χρησιμοποιώντας ένα παλιό φίλτρο θα μολύνουν το καθαρό λάδι να πάρει με όλες τις προηγούμενες ρύπους έλαια.

Υπάρχουν πολλά άλλα μικρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η σωστή και έγκαιρη φροντίδα είναι το μόνο που απαιτείται για να αποτρέψει οποιαδήποτε ζημιά. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που μπορεί να παρατηρήσετε μπορεί να απαιτήσει μόνο κάποια μικρή ρύθμιση. Αν παρατηρήσετε ότι το εργαλείο δεν μετατοπίζεται ομαλά ή αλλαγές σε περίεργες φορές, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ήσσονος σημασίας με την επί του σκάφους υπολογιστή. Ορισμένες ρυθμίσεις μπορεί να έχεις διαταραχθεί, με αποτέλεσμα το πρόβλημα. Αυτό που απαιτείται είναι συνήθως αναμόρφωση του υπολογιστή με αποτέλεσμα την ομαλή και έγκαιρη αλλαγή ταχυτήτων. Μια καθυστέρηση στο να γίνει αυτό δεν θα έχει καμία επίπτωση στον υπολογιστή, αλλά για τα μηχανικά μέρη που βοηθούν στην αλλαγή ταχυτήτων.

Όταν δίνετε το αυτοκίνητό σας για μια κανονική υπηρεσία ζητούν πάντα το μηχανικό για να ελέγξει ακόμη και την παραμικρή διαρροή του πετρελαίου από τη μονάδα μετάδοσης. Αν μια διαρροή παρατηρείται ζητήσει από τον μηχανικό για να πάρει η διαρροή αποκλεισμένη. Αν η διαρροή είναι πολύ μικρής σημασίας και ο μηχανικός λέει ότι η διαρροή πετρελαίου απαιτεί μια αλλαγή φλάντζα που θα τον υποχρεώσουν να αφαιρέσετε το σύνολο της μονάδας, αγνοήστε το, προς το παρόν, αλλά δεν πάρει την αντικατέστησε όταν πηγαίνει σε για μια αλλαγή λαδιών. Απλά βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του λαδιού διατηρείται, και περιστασιακά να κρατήσει τον έλεγχο για την αύξηση της διαρροής πετρελαίου.

Όταν ένα πρόβλημα παρατηρείται, Πράξη Αμέσως

Όπως μπορείτε να συνηθίσει τη μετάδοση ομαλά την αλλαγή ταχυτήτων, θα είστε σε θέση να παρατηρήσετε την παραμικρή αλλαγή, όταν η μονάδα εκτελεί ανεπιθύμητα. Μην περιμένετε για αργότερα? Αντί να επισκεφτείτε μηχανικό σας όσο το δυνατόν συντομότερα και να του ζητήσω να κάνει το χρειάζομαι. Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ μικρό που μπορεί να λυθεί άμεσα, αλλά αγνοώντας αυτό που είναι πιθανό να σημάνει προβλήματα για τον εαυτό σας ως το βασικό πρόβλημα είναι πιθανό να πάρει πιο σοβαρά, και τελικά να επηρεάσει άλλα εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Αν αγνοηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μικρά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική δυσλειτουργία – η οποία μπορεί να απαιτήσει μια συνολική αναθεώρηση σε αντάλλαγμα.

Είναι πάντα καλό για να είναι σε εγρήγορση και σοφός. Η στιγμή που θα παρατηρήσετε κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να καταφύγουμε σε επαγγελματική βοήθεια. Αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτόματο κιβώτιο σας οχήματα, αλλά ισχύει και για απόλυτα οποιοδήποτε όχημα, και απολύτως κάθε συστατικό. Τα Μικρά ζητήματα που είναι γνωστό ότι χιονοστιβάδας σε μεγάλα προβλήματα. τι μπορεί να λυθεί μέσα σε λίγα δολάρια, όταν γίνεται στην ώρα τους, μπορεί να σας κοστίσει μια περιουσία. Περισσότερες την ώρα που παίρνετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η βαθύτερη θα είναι η τρύπα στην τσέπη σας πάρει!

Διαφορά μεταξύ MP3 και MP4 μορφή
Ψεκαστήρες Paint: Ζωγραφική Spray και εξοπλισμός Περίπτερα
Brake Pads αντικατάσταση
Best Φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου
Αυτοκίνητο Σχεδιασμός Εσωτερικών
Αυτοκίνητο Paint: Προσαρμοσμένη Ζωγραφική αυτοκινήτου
Ποιες είναι. SHN Αρχεία
Πώς να διαβάσετε Μεγέθη ελαστικών
Πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα
Best Ηχεία αυτοκινήτου
Front End Κόστος Ευθυγράμμιση

Leave a Reply