Ηλιοροφή Vs. Ηλιοροφή

Από τις πολλές ανέσεις που τείνουν να αναζητούν σε ένα αυτοκίνητο, λίγοι φαίνεται τόσο δροσερό όσο το μικρό άνοιγμα στην οροφή του αριστοκρατικός νέο αυτοκίνητο σας. Κοινώς ονομάζεται ηλιοροφή, εννοείται να κάνει ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομα, αφήστε τον ήλιο μέσα Πηγαίνοντας από αυτή τη λογική, μια ηλιοροφή έχει πήρα να είναι το άνοιγμα στα αυτοκίνητα όλων των νυκτόβια όντα στο δρόμο τη νύχτα! Καλά δεν είστε πολύ μακριά από την αλήθεια.

Εξ ορισμού, οι ηλιοροφές εξαερισμού ή συρόμενα ανοίγματα στην οροφή του αυτοκινήτου (συνήθως ακριβώς πάνω από το πίσω κάθισμα του συνοδηγού) γραφτό να αφήσει το φως και / ή αέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Οι αυτοί που μπορεί να ανοίγει, μπορεί είτε να λειτουργεί χειροκίνητα, ή μπορεί να έχει μια μηχανοκίνητη πάνελ. Υπάρχουν πολλοί τύποι των ηλιοροφές, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, και φυσικά το γούστο σας (για να μην αναφέρουμε τη «ζύμη» που φέρουν!). Υπάρχει μικρή, αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο, moonroofs είναι στην πραγματικότητα ένα είδος ηλιοροφή.

Ηλιοροφές είναι συνήθως αδιαφανές, έτσι ώστε να είναι σχεδόν πάντα σε μεγάλο βαθμό απόχρωση. Ως αποτέλεσμα σε καμία αφήσει αέρα ή στο φως, εφόσον είναι κλειστές. Αντίθετα, μια ηλιοροφή μπορεί να αφήσει στο φως, ακόμη και όταν είναι κλειστό, και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού διαφάνειες ανοικτό. Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό είναι κάτι γνωστό ως «πανοραμική ηλιοροφή. Αυτή είναι μια συρόμενη οροφή που καλύπτει όλο το φάσμα της κορυφής του οχήματος αντί μόνο μια μικρή τετράγωνη ή ορθογώνια περιοχή, και φαίνεται αρκετά θαυμάσια όταν είναι εντελώς ανοικτή.

Ιστορία των «Στέγες»

Way πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν η έννοια αυτή ήταν το νέο μεγάλο πράγμα, που κλήθηκαν moonroofs. Αυτό ήταν ένα άνοιγμα στην οροφή του αυτοκινήτου, η οποία αρχικά κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό όπως και το υπόλοιπο της οροφής. Αυτό συνήθως γίνεται από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τους, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της εποχής δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στα αυτοκίνητά τους. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αυτές τις στέγες ενσωματωθεί στα αυτοκίνητά τους, και στην πραγματικότητα, αυτοί ήταν οι ΦΠΚΥ από μερικά από τα κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκίνητα τους του χρόνου. Περίπου 1973, η αμερικανική εταιρεία Ηλιοροφή (γνωστή σήμερα ως αμερικανικά αυτοκίνητα Εξειδικευμένα) έκανε την πρώτη επίσημη ηλιοροφή. Όπως αναφέρθηκε πριν, αυτό ήταν απλώς μια ηλιοροφή κατασκευασμένο από γυαλί, και λειτουργεί ηλεκτρονικά. Ford χρησιμοποίησαν αυτό σε ένα από τα οχήματά τους, και είναι τώρα ένα τυποποιημένο εξάρτημα στα περισσότερα από τα κορυφαία-end σεντάν τους. Οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ακολουθήσει από τότε κοστούμι και προσφέρουν μια ηλιοροφή ως ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε high-end αυτοκίνητα τους. Σήμερα, τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από γυαλί, έτσι ώστε να αφήσει το φως, χωρίς την ανάγκη να σκάσει το ανοίξει.

Ενώ ένα εντελώς αναδιπλούμενη οροφή σε αυτοκίνητα (κάμπριο) είναι μια πολυτέλεια που απολαμβάνουν μόνο με την crème de la crème της κοινωνίας, ηλιοροφές είναι συγκριτικά περισσότερο μέσα στην προσιτότητα των απλών ανθρώπων. Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλές προσιτές ηλιοροφή κιτ διαθέσιμα στην αγορά, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στο αυτοκίνητό σας σε λιγότερο από το ήμισυ της τιμής του ένα εργοστάσιο εξοπλισμένο έκδοση. Έτσι, τώρα θα μπορούσατε να πάρετε τη λιμουζίνα-esque αίσθηση (μείον τις πολυτέλειες και το υπέρογκο τίμημα) να ταξιδεύουν γύρω από τους δρόμους του Λας Βέγκας στο δικό του μικρό αυτοκίνητο σας με ηλιοροφή. Αυτή η μικρή καινοτομία, δεν μπορεί «να φέρει την οροφή προς τα κάτω», αλλά σίγουρα σας δίνει τα δικαιώματα κομπορρημοσύνη της έχει ένα από τα πιο cool αυτοκίνητα μεταξύ των φίλων σας.

Προσαρμοσμένη Εσωτερικό Αυτοκινήτου
Απομακρυσμένη Εγκατάσταση Δημιουργός αυτοκινήτου
Driverless αυτοκινήτου
Οδηγίες εγκατάστασης Car Stereo
Airless Κριτικές ψεκαστήρας Paint
Οδηγός για να αντικαταστήσει ένα δυναμό αυτοκινήτου
Best Ηχεία αυτοκινήτου
Τι είναι Στροφόμετρο
Πρώτη Επινοηθείσα αυτοκινήτου
Brake Pads αντικατάσταση
Dead μπαταρίας αυτοκινήτου

Leave a Reply