Κεραμικά Τακάκια

Αν είστε ένας οδηγός αυτοκινήτου, θα ήταν περιττό να σας υπενθυμίσω τη σημασία ενός κατάλληλου συστήματος πέδησης στη θέση του. Κεραμικά τακάκια παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις σε όλες τις δοκιμές που κάνουν ένα ιδανικό τακάκι για χρήση στο αυτοκίνητο. Ήταν αρχικά αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους Βρετανούς μηχανικούς σε υψηλή ταχύτητα τρένα TGV στη Γαλλία. Από τότε, αυτά τα μαξιλάρια έχουν βρει εφαρμογή σε βαρέα οχήματα, φορτηγά και αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Όταν πρόκειται για την αλλαγή τακάκια φρένων, πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα. Τακάκια λαμβάνουν τη σφοδρότητα της τριβής που δημιουργείται στο φρενάρισμα από υψηλές ταχύτητες και σε υψηλές θερμοκρασίες. Μηχανικοί αυτοκινήτων έχουν την έρευνα σχετικά με τη δημιουργία τακάκια από υλικά τα οποία μπορεί αποτελεσματικά να αντισταθεί, υψηλές θερμοκρασίες, το άγχος και διαρκούν περισσότερο. Η απάντηση βρέθηκε με τη μορφή σύνθετων κεραμικών υλικών. Σύνθετα κεραμικά υλικά έχουν δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων τους και χρησιμοποιούνται παντού, από τη δημιουργία υπεραγωγοί σε τακάκια!

Εργασία από Τακάκια
Σύγχρονη αυτοκινήτων χρησιμοποιούν συστήματα πέδησης δισκόφρενα που μπορεί αποτελεσματικά να σταματήσει ή να επιβραδύνει την περιστροφή ενός τροχού αυτοκινήτου και να φέρει το αυτοκίνητο να σταματήσει. Αυτοί οι δίσκοι πέδης συνδέεται με τον άξονα. Όταν πιέστε προς τα κάτω φρένα, οι τροχοί αυτοκίνητο σταμάτησε με αναγκάζοντας τα τακάκια των φρένων να έρθουν σε επαφή με τους τροχούς, μέσω μηχανικού, αέρα, υδραυλικά ή ηλεκτρομαγνητική δύναμη. Η εφαρμογή των τακάκια στις δύο πλευρές του τροχού και την προκύπτουσα τριβή, κάνει το αυτοκίνητο σταματήσει τελικά. Κατά τη διάρκεια της πέδησης σε κάθε περίπτωση, τα τακάκια πρέπει να χειριστεί έντονη τριβή και θερμότητα. Μερικά από τα πρώτα τακάκια έγιναν από αμίαντο, οργανικά υλικά, όπως ρητίνες, γυαλί και Kevlar.

Υπήρχαν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με καθένα από αυτούς τους τύπους των τακάκια. Οι παράγοντες που αποφασίζουν την αποτελεσματικότητα ενός pad φρένο ικανότητα στάσης, απαγωγή θερμότητας, το ποσό της σκόνης και του θορύβου που παράγεται. Κεραμικά τακάκια είναι οι καλύτερες επιλογές λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, εκτός από ένας από τους τιμή. Αυτά τα κεραμικά σύνθετα τακάκια είναι η πιο δαπανηρή από όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Ποια είναι τα κεραμικά τακάκια φρένων;
Τα κεραμικά τακάκια δημιουργείται από ένα σύνθετο από κεραμικές ίνες, ίνες χαλκού, παράγοντες συγκόλλησης και πληρωτικά υλικά. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που τα καθιστά χρήσιμα σε βαρέα οχήματα είναι υψηλή τους ικανότητα για την απαγωγή της θερμότητας, λιγότερη παραγωγή σκόνης και ελαφρότητα τους σε σύγκριση με άλλους τύπους τακάκια. Διαρκούν περισσότερο, να ανακτήσει γρηγορότερα μετά την διακοπή και είναι πολύ ήσυχη σε λειτουργία. Ο συντελεστής θορύβου είναι μικρότερη, όπως η συχνότητα του ήχου πέφτει πέρα ​​από την κανονική ανθρώπινη ακουστικού φάσματος. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν αυτά τα τακάκια φρένων εξαιρετικά χρήσιμο σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και άλλα οχήματα αθλητισμού. Ο χαμηλός συντελεστής σκόνης καθιστά εξαιρετική επιλογή για τα αυτοκίνητα με κράμα τροχών και συστημάτων πέδησης ABS ιδιαίτερα.

Η διαφορά μεταξύ της απόδοσης τους και άλλα είδη τακάκια φρένων είναι μόνο αισθητή στην περίπτωση των αγωνιστικών αυτοκινήτων, όπου παρέχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τα αυτοκίνητα της συνήθους χρήσης, η διαφορά δεν είναι πολύ και δεν είναι πραγματικά αξίζει το υψηλότερο κόστος. Για τους μεταλλικά τακάκια είναι η καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι είναι αρκετά ανθεκτικό και είναι πολύ φθηνότερα σε σύγκριση με κεραμικά τακάκια.

Εκτίμηση Κόστους
Ένα ζευγάρι τακάκια κοστίζει περίπου $ 55 έως $ 60. Υπάρχουν πολλοί τύποι αυτών των μαξιλαριών που διατίθενται στην αγορά και ποικίλουν στα σύνθετα υλικά από τα οποία αυτά παράγονται. Κατά συνέπεια, το κόστος ποικίλλει πάρα πολύ. Επιλέξτε αυτά που είναι κατάλληλα για το μοντέλο του αυτοκινήτου σας.

Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, αλλά μακροζωία κληρονόμος κάνει καλές επιλογές για μακροπρόθεσμα!

Διαρροή Αντιψυκτικό
Ζωγραφική Spray
Αυτοκίνητο Πρόγραμμα συντήρησης
Top Car Carrier αποσκευών
Συμβουλές Ζωγραφική Spray και Τεχνικές
Αεροζόλ σπρέι βαφής
Πώς να δείτε έναν εναλλάκτη
Τα φώτα φρένων δεν Εργασίας
Πώς να φορτίσετε την μπαταρία αυτοκινήτων
Top 10 Best Audio Books
Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία αυτοκινήτων

Leave a Reply