Κράμα Vs. Τροχοί Χάλυβα

Η εφεύρεση του τροχού πρέπει να αξιολογηθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής. Ήδη από τα πρώτα αυτοκίνητα της παλιάς, για τα σύγχρονα αυτοκίνητα του σήμερα, έχουμε δει μια σταθερή βελτίωση στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη των τροχών. Είναι μετά από όλα τα μέρη του αυτοκινήτου που λαμβάνουν το κύριο βάρος της τριβής και να οδηγηθεί το αυτοκίνητο. Καλή τροχοί παρέχουν σταθερότητα και μεγαλύτερο έλεγχο πάνω από την οδήγηση, ενώ είναι σε θέση να λάβει ένα υψηλό ποσό του φορτίου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξουν από όταν πρόκειται για την επιλογή τους τροχούς για το νέο σας αυτοκίνητο. Δύο από τις βασικές επιλογές είναι από χάλυβα και ζάντες αλουμινίου.

Διαφορά μεταξύ κράμα χάλυβα και Τροχοί

Τι παρέχει δομή και αποφασίζει ο συντελεστής αντοχής των τροχών είναι το υλικό από το οποίο έχουν κατασκευαστεί. Όταν μιλάμε για τη σύγκριση χάλυβα και ζάντες αλουμινίου, αυτό που ουσιαστικά διαφοροποιεί μεταξύ των υλικών χείλος. Το χείλος παρέχει τον τροχό με απαιτούμενη αντοχή και σταθερότητα. Η επιλογή της ζάντας έχει σημασία, όταν πρόκειται για την επιλογή τους τροχούς αυτοκινήτων. Ατσάλινες ζάντες είναι σχετικά πρόσφατα προϊόντα. Ας δούμε πώς διαφέρουν.

Βασικές διαφορές
Οι τροχοί κράματος κυρίως κατασκευάζονται από μαγγάνιο και το αλουμίνιο. Τα κράματα που έχουν κατασκευαστεί από αλουμίνιο προτιμάται περισσότερο. Ένας από τους μείζονες παράγοντες που βελτιώνει την επιτάχυνση και την πρόσφυση των τροχών, εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων, είναι η ελάφρυνση του βάρους του τροχού. Ζάντες αλουμινίου είναι ως επί το πλείστον ελαφρύτερο από ό, τι τα παραδοσιακά, παρέχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα για σπορ αυτοκίνητα. Σε σύγκριση με αυτούς, τους ισοδύναμα χάλυβα ζυγίζουν περισσότερο. Έχουν σε χρήση για πολλά χρόνια τώρα. Η θερμική αγωγιμότητα με ατσάλινες ζάντες είναι αργή, σε σύγκριση με ζάντες αλουμινίου, γεγονός που καθιστά απόδοση των φρένων τους ασθενέστερη.

επίδοση [%]
Συνολικά, οι ζάντες αλουμινίου έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με ατσάλινες ζάντες, λόγω του μικρότερου βάρους τους και υψηλό ρυθμό μετάδοσης θερμότητας τους, όταν πρόκειται για την απόδοση. Από την άποψη της αισθητικής, τα τελευταία θα σκοράρει περισσότερο. Ωστόσο, ένα πράγμα σχετικά με ατσάλινες ζάντες που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι ότι είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί και επισκευή, σε σύγκριση με ζάντες ελαφρού κράματος. Προσφέρουν μεγαλύτερη δομική σταθερότητα, σε βάρος του μεγαλύτερου βάρους. Λόγω της εγγενούς πλαστικότητα του χάλυβα, ζάντες είναι πιο εύκολο να επισκευάσει και να πάρει πίσω στη μορφή, ενώ κράμα επισκευής τροχών είναι δαπανηρή.

Κόστος
Αν κάνετε μια σύγκριση του κόστους, μεταξύ αλουμινίου και ατσάλινες ζάντες, οι τελευταίοι είναι πολύ φθηνότερη. Οι ζάντες αλουμινίου προτιμώνται για την υψηλή αντοχή τους σε επιδόσεις σπορ αυτοκίνητα, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων, εκτός από την παροχή την καλύτερη απόδοση σπάσιμο.

Ζάντες αλουμινίου είναι το πράγμα να πάει για, αν είστε μετά από σπορ αυτοκίνητα. Σε αντίθετη περίπτωση, ατσάλινες ζάντες είναι η καλύτερη επιλογή για το αυτοκίνητό του μέσου ποδηλάτη της πόλης του. Μελετήστε την εξίσωση του κόστους και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας, καθώς και τις απαιτήσεις, πηγαίνετε για ένα που είναι η πιο άνετη επιλογή.

Συμβουλές Auto Detailing
Best MP3 Player Κριτικές
Top 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα
Πώς να αφαιρέσει από το Paint αυτοκινήτου
Απομακρυσμένη Keyless Προγραμματισμός
Επισκευή Αυτοκινήτων Muffler
Πώς να σπρέι βαφής αυτοκινήτων
Καλύτερη Sedan for the Money
Αυτοκινήτου δεν μπορεί να ξεκινήσει – Συχνές ερωτήσεις
2012 Νέο Volkswagen Beetle
Γρηγορότερος Street Legal αυτοκινήτου στον κόσμο

Leave a Reply