Κόστος ελαστικών ευθυγράμμισης

Μια ελάχιστα γνωστή εργασία συντήρησης αυτοκινήτων είναι η ευθυγράμμιση των ελαστικών, τα οποία οι αγοραστές νέων αυτοκινήτων είναι συχνά ανίδεοι για. Είναι μία από τις πιο σημαντικές εργασίες συντήρησης, που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των ελαστικών, τη διάρκεια ζωής και την κατευθυντικότητα κατά την οδήγηση. Σε αυτό το άρθρο blog, θα παρέχει μια εκτίμηση του κόστους της διαδικασίας ευθυγράμμισης, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα να εκθέτει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας ευθυγράμμισης των τροχών.

Δύο είναι οι παράγοντες που προκαλούν φθορά σε ένα αυτοκίνητο είναι τριβή και θερμότητα. Τριβή επηρεάζει κάθε μηχανικό μέρος του αυτοκινήτου, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με την ευθυγράμμιση και υπάρχει έλλειψη λίπανσης. Αυτοκίνητο σύστημα ανάρτησης, όπως τα ελαστικά, είναι επίσης προφανές ότι δεν είναι μονωμένο από το να επηρεάζεται από την τριβή. Ευθυγράμμιση αποσκοπεί στην αποκατάσταση του προσανατολισμού των ελαστικών αυτοκινήτων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υποβάλλονται σε άνισα τριβή και τη φθορά και το σχίσιμο τους μειώνεται. Η τακτική τσεκάπ ευθυγράμμισης προχωρεί σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της ζωής ενός ελαστικού αυτοκινήτου. Ένας άλλος στόχος της ευθυγράμμισης των τροχών είναι να παρέχει ακριβή έλεγχο όσον αφορά την κατευθυντικότητα, ενώ του ελέγχου του αυτοκινήτου.

Βασικά Ευθυγράμμιση

Για να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τη σημασία και την αναγκαιότητα του να φέρει το κόστος για την ευθυγράμμιση, πρέπει κανείς να γνωρίζει τα βασικά. Υπάρχουν τρεις παράμετροι της ευθυγράμμιση των τροχών, που ασχολούνται με τις γωνίες στις οποίες τα ελαστικά προσανατολίστηκαν αναφορικά με τον άλλο και σε σχέση με την αναστολή του. Αυτές είναι οι εξής:

Παράμετρος
Περιγραφή

Κύρτωμα
Η γωνία που σχηματίζεται από τη γραμμή διάμετρο τροχού με ένα κάθετο που προέρχονται από το έδαφος είναι κάμπερ. Ιδανικά το κύρτωμα, μετρούμενη σε μοίρες πρέπει να είναι μηδέν, δηλαδή η γραμμή διαμέτρου ελαστικού πρέπει να είναι ακριβώς κάθετη με το έδαφος. Εάν η ευθυγράμμιση κάμπερ έχει διαταραχθεί, μπορεί να προκαλέσει σημαντική φθορά των ελαστικών.

Τροχίσκος
Οι εμπρόσθιοι τροχοί του αυτοκινήτου μια στροφή επί στροφέων, που συνδέονται με την αναστολή του αυτοκινήτου. Caster είναι η γωνία που σχηματίζεται από τον άξονα του συστήματος διεύθυνσης, όταν κοιτάς έναν τροχό από τα πλάγια. Η απόκλιση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης και την ταχεία φθορά του ελαστικού.

Toe
Η μέτρηση δακτύλων δείχνει πόσο καλά, τα ελαστικά εμπρός και πίσω είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Ιδανικά θα πρέπει να είναι παράλληλες, αλλά αν δεν είναι, τότε τα ελαστικά μπορεί να φορέσει μακριά γρήγορα.

Έτσι ευθυγράμμιση των τροχών περιλαμβάνει την προσαρμογή των ρυθμίσεων κάμπερ, κάστερ και toe για την ελαχιστοποίηση της φθοράς των ελαστικών και τη βελτίωση της κατευθυντικότητας του συστήματος διεύθυνσης. Η αποτυχία να πάρει περιοδική ευθυγράμμιση των τροχών γίνεται, μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία φθορά των ελαστικών.

Πόσο συχνά πρέπει ένας Ευθυγράμμιση να προγραμματιστεί;

Μια σαφής ένδειξη της ανάγκης για εναρμόνιση είναι υπερβολική φθορά του ελαστικού, που προκαλείται από την κακή ευθυγράμμιση. Ένας άλλος δείκτης είναι η μη κεντρική ευθυγράμμιση του τιμονιού, ενώ οδηγείτε ευθεία. Αν δεν καθοριστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα αυτοκίνητο. Μηχανική Αυτοκινήτων δείχνουν ότι μια ευθυγράμμιση των τροχών του αυτοκινήτου είναι απαραίτητη, αφού περίπου 10.000 χιλιόμετρα τρέξιμο ή περίπου ένα έτος.

Το κόστος της ευθυγράμμισης ελαστικών

Η ευθυγράμμιση των τροχών είναι αρκετά προηγμένη εργασία επισκευής αυτοκινήτων και απαιτεί ειδικά εργαλεία. Είναι καλύτερα να αφεθεί σε ένα κατάστημα επισκευής αυτοκινήτων. Το κόστος θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες, που είναι το κόστος εργασίας, το είδος και τη θέση των ελαστικών. Υπάρχουν δύο τύποι των θέσεων εργασίας ευθυγράμμιση των τροχών, τα οποία περιλαμβάνουν είτε ευθυγράμμιση δύο τροχών ή ευθυγράμμιση των τεσσάρων τροχών. Το μέσο κόστος κυμαίνεται από $ 100 έως $ 200. Τέσσερις κόστος ευθυγράμμιση των τροχών των pickups και τα φορτηγά μπορεί να κοστίσει περίπου $ 190 έως $ 200. Το κόστος της ευθυγράμμισης ελαστικών για σπορ οχήματα (SUV) μπορεί να κυμαίνεται από $ 150, μέχρι και $ 200. Τα περισσότερα καταστήματα επισκευής αυτοκινήτων προσφέρουν ένα πιστοποιητικό εγγύησης για την ευθυγράμμιση. Είναι συνιστάται ότι μπορείτε πάντα να πάτε για μια ευθυγράμμιση των τεσσάρων τροχών, αντί του ενός δύο τροχούς (το οποίο αποκλείει πίσω ευθυγράμμιση των τροχών). Για τα περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων, τα έξοδα εργασίας είναι περίπου $ 80 ανά ώρα και η εργασία διαρκεί περίπου 2 ώρες κατά μέσο όρο για να ολοκληρωθεί. Εδώ είναι μερικά αποσπάσματα από αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για την ευθυγράμμιση των τροχών των διαφόρων μοντέλων αυτοκινήτων, η οποία θα πρέπει να χρησιμεύσει για να παρέχει μια κατά προσέγγιση εκτίμηση. Εδώ, το 75% του κόστους είναι τα έξοδα εργασίας.

Αυτοκινητάκι
Εκτίμηση Κόστους

Ford Mustang (2001)
$ 200

Infiniti J30 (1997)
$ 190

Toyota Tacoma (2005)
$ 210

Honda Civic (2008)
$ 200

Όπως μπορείτε να δείτε, το κόστος της ευθυγράμμισης είναι αρκετά χαμηλό και αυτό είναι ένα μικρό τίμημα, προκειμένου να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών του αυτοκινήτου σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει έναν περιοδικό έλεγχο ευθυγράμμιση των τροχών, μαζί με άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης συντήρησης αυτοκινήτων. Η σωστή ευθυγράμμιση των τροχών μειώνει επίσης το κόστος απόσταση σε μίλια αερίου, καθώς τριβής κύλισης των ελαστικών μειώνεται. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο που φέρει το κόστος της ευθυγράμμισης είναι φθηνότερο, σε σύγκριση με το κόστος αντικατάστασης των ελαστικών, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο.

Αυτοκίνητο Κόστος αντικατάσταση Παράθυρο
Lamborghini Ιστορία
Ποιο είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο
Car Audio Οδηγός Εγκατάστασης
Μεταλλική Spray Paint
Αντικατάσταση θερμοστάτη αυτοκινήτου
Drum Αντικατάσταση φρένων
Αφαίρεση πάνελ των θυρών
Αυτοκόλλητα για Αυτοκίνητα
Φρένο Επισκευή γραμμής
Οδηγός για να αντικαταστήσει ένα δυναμό αυτοκινήτου

Leave a Reply