Μπαταρία αυτοκινήτου Διάβρωση

Διάβρωση είναι ο χειρότερος εχθρός όλων των ηλεκτρικών συνδέσεων. Όποτε υγρασία έρχεται σε επαφή με μεταλλικά αντικείμενα οποιουδήποτε ηλεκτρικό όργανο, προκαλεί διάβρωση. Δεδομένου ότι υπάρχει ρεύμα που διέρχεται από τις συνδέσεις μέταλλο, έχουν την τάση να προσελκύουν και να κολλήσει διαφορετικές ενώσεις σε αυτές. Οι ενώσεις αυτές ενώνονται και τελικά να διακόψει τη σύνδεση μεταξύ των ηλεκτρικών επαφών.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι ένας τύπος επαναφορτιζόμενη μπαταρία που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε διάφορα συστατικά. Η βασική λειτουργία μιας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι να δώσει το έναυσμα για το αυτοκίνητο. Από τα πολλά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει, μπαταρία διάβρωση είναι κοινή και μερικές φορές μπορεί να χαλάσει και το σύνολο της μπαταρίας, ζητώντας την αντικατάσταση. Ωστόσο, η καλή μέρος είναι ότι μπορεί να προληφθεί ακολουθώντας απλές οδηγίες.

Τι προκαλεί διάβρωση μπαταρίας;

Ο κύριος παράγοντας που ευθύνεται είναι το αέριο υδρογόνο που παράγεται από θειικό οξύ παρόν στο εσωτερικό. Όταν η μπαταρία είναι στο χώρο εργασίας, τα ελάχιστα ποσά αερίου υδρογόνου απελευθερώνεται συνεχώς μέσα από τα καπάκια εξαερισμού. Βγαίνοντας, το αέριο αυτό αναμειγνύεται με το χώμα, υγρασία και θερμότητα στον αέρα μαζί με γράσο, ψυκτικού και λαδιού μέσα στο καπό του αυτοκινήτου, και διαβρώνει πόλους της μπαταρίας και καλώδια. Η διάβρωση είναι έτσι μια φυσική διαδικασία, η οποία μπορεί να προληφθεί και να αποφευχθεί με την κατάλληλη συντήρηση της μπαταρίας αυτοκινήτου.

Καθαρισμός την μπαταρία αυτοκινήτου

Γάντια, εργαλεία προστασίας των ματιών, μαγειρική σόδα, ένα γαλλικό κλειδί, βαζελίνη και μια παλιά οδοντόβουρτσα είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να απαλλαγούμε από τη διάβρωση. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω, το οποίο θα σας βοηθήσει στη διαδικασία απομάκρυνσης:
ΒΗΜΑ 1.
Για να ξεκινήσετε με, χαλαρώστε όλους τους σφιγκτήρες με ένα κλειδί και αποσυνδέστε τα καλώδια της μπαταρίας. Το θετικό καλώδιο χρειάζεται να απομακρυνθεί πρώτα, ακολουθούμενο από την αρνητική τάση. Όταν κρατάτε αυτά τα καλώδια στην άκρη, βεβαιωθείτε ότι δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Τοποθετήστε τους χωρίζουν ένα από το άλλο.

Βήμα 2.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να αναμίξετε το νερό μαζί με μαγειρική σόδα και να σχηματίσουν μια πάστα σαν λύση. Σε κάθε τερματική θέσεις, εφαρμόζονται γενναιόδωρες ποσότητες αυτής της πάστας, με τη βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας. Όταν αυτή η πάστα εφαρμόζεται στις διαβρωμένες περιοχές, αφρός παρατηρήσει. Αφήστε το όπως είναι για περίπου 5 έως 10 λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει.

Βήμα 3.
Για να πάρουν όλα τα υπόλοιπα διάβρωση από τους τερματικούς σταθμούς, τους τρίψτε καλά με μια οδοντόβουρτσα. Πλύνετε τις περιοχές αυτές με το νερό και να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες για να στεγνώσει. Να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγουν να πάρει την πάστα για τα ρούχα μέρη του σώματος σας ή.

Βήμα # [4]
Όταν και οι δύο θέσεις τερματικών πλένεται και ξηραίνεται, χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες για να εφαρμόσει ένα πυκνό στρώμα βαζελίνη για κάθε μία από τις θέσεις. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το τερματικό καλύπτεται με βαζελίνη. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε τα καλώδια της μπαταρίας που αφαιρέθηκε στην αρχή πίσω στις αντίστοιχες θέσεις τους. Ενώ η επανασύνδεση, το αρνητικό καλώδιο είναι συνδεδεμένο πριν από τη θετική. Ασφαλίστε τα δύο καλώδια σφίγγοντας τους.

Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Κατά τον καθαρισμό της μπαταρίας, συνιστάται να προστατεύετε τα μάτια σας φορώντας κατάλληλο εξοπλισμό μάτι. Οι σπινθήρες μπορεί να πετάξει, όταν Δοκιμάστε να συνδέσετε τα καλώδια της μπαταρίας πίσω.
Αφαιρέστε τυχόν μεταλλικά κοσμήματα μπορεί να φοράει, όπως βραχιόλια, δαχτυλίδια και ρολόγια χειρός, ακόμη και με ένα λουρί μέταλλο, ενώ τον καθαρισμό της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Όταν μεταλλικά αντικείμενα να έρθουν σε επαφή με τα τερματικά θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα στο χέρι σας.
Οξύ μπαταρίας είναι επικίνδυνη και ως εκ τούτου, καλό είναι να μην αγγίξετε την διάβρωση ή λευκή σκόνη με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση που το κάνετε, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας αμέσως και να εφαρμοσθεί κάποια μαγειρική σόδα στο χώρο.
Κάθε φορά που γεμίζετε το υγρό πιάτων, είναι σημαντικό να ελέγχετε για διάβρωση της μπαταρίας.
Ακολουθήστε την ακολουθία για την αφαίρεση και τη σύνδεση τερματικών, όπως αναφέρεται στις οδηγίες, για να αποφευχθεί ένα ηλεκτρικό σοκ.
Αν και μαγειρική σόδα είναι το καλύτερο για αυτή τη δουλειά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αεριούχα ποτά ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, αν θέλετε να.

Υπάρχουν ορισμένα κιτ πρόληψης που διατίθενται στην αγορά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της διάβρωσης. Εφαρμόζοντας αυτά τα προϊόντα ή από τακτικά τον καθαρισμό και τη συντήρηση της μπαταρίας, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι η διάβρωση δεν πάρει το καλύτερο της μπαταρίας σας.

Ηλιοροφή Εγκατάσταση
Κεραμικά Τακάκια
Προβλήματα Δυναμό αυτοκινήτου
Αυτόματη Dye Carpet
Έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου
Πώς να δοκιμάσει ένα Relay Switch
Ερωτήσεις Auto Επισκευή
Πώς λειτουργεί ένα DVD-Player
Πώς για αντικατάσταση των αρθρώσεων μπάλα
Άλμα μια μπαταρία αυτοκινήτου
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Leave a Reply