Ξεκινώντας Προβλήματα αυτοκινήτου

Φανταστείτε να ξυπνάτε νωρίς, να πάρει έτοιμο, και σχεδιάζει να πάει στη δουλειά ή μια εκδρομή με την οικογένεια, και το αυτοκίνητο δεν ξεκινά. Είναι βέβαιο ότι θα είναι η αρχή της μια κακή ημέρα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για ταξίδια πέρα ​​δώθε. Στην πολυάσχολη ζωή τους, δεν υπάρχει χρόνος για τα προβλήματα εκκίνησης αυτοκινήτων. Προβλήματα ανάφλεξης αυτοκινήτων μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε σας να είναι αργά για το γραφείο, να ακυρώσει ή να καθυστερήσει τα σχέδια για πικ-νικ σας, ή να σας βάλει σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να δανειστεί το αυτοκίνητο κάποιου ή να ζητήσει έναν ανελκυστήρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα αυτοκίνητο να μην ξεκινήσει, τα οποία πρέπει να διαγνωστεί. Τα προβλήματα μπορεί να διαφέρει από τη μπαταρία σε αισθητήρα. Υπάρχουν κάποιες δοκιμές που πρέπει να πραγματοποιούνται για τη διάγνωση του προβλήματος, μερικά είναι πολύ απλή, αλλά κάποια ανάγκη έναν μηχανικό αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο δεν ξεκινάει μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα σε κρύους χειμώνες όταν ο κινητήρας παίρνει τόσο κρύο.

Πράγματα που χρειάζεται για την εκκίνηση του κινητήρα

Η μίζα γυρίζει τον κινητήρα, η οποία χρειάζεται μια αξιοπρεπώς φορτισμένη μπαταρία, μια μίζα και ένα κύκλωμα μίζας σε κατάσταση λειτουργίας. Καύσιμο αναμιγνύεται με τον αέρα είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη μηχανή για να ξεκινήσει. Υπάρχει, επίσης, πρέπει να είναι μια αποτελεσματική σπινθήρα για την ανάφλεξη του καυσίμου και το μίγμα αέρα. Οι βαλβίδες του κινητήρα θα πρέπει να είναι σε θέση να ανοίξει και να κλείσει στο σωστό χρόνο. Θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή συμπίεση στους κυλίνδρους. Μια κανονική συμπίεση που απαιτούνται για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο είναι 120-170 psi. Ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει αν δεν είναι κάτω από 70-80 psi. Αν το αυτοκίνητο δεν αρχίσει, ένα ή περισσότερα από τα προαναφερθέντα πράγματα λείπουν.

Προϋποθέσεις μιας Όχι εκκίνησης κινητήρα

Ο Δημιουργός δεν Crank
Αν δεν υπάρχει μανιβέλα από τον κινητήρα όταν γυρίζετε το κλειδί της μίζας, υπάρχει ένα πρόβλημα στο μοτέρ της μίζας το οποίο είναι σε θέση να ξεκινήσει τον κινητήρα. Ένας νεκρός ή χαμηλή μπαταρία θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αιτία για αυτό. Αλλά αν είστε βέβαιοι ότι η μπαταρία είναι μια χαρά, και το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμα στροφές, θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι ‘αυτό. Το πιο κοινό πρόβλημα είναι του διακόπτη ανάφλεξης που μπορεί να είναι προβληματική. Μπορεί να υπάρχει ένα λάθος ή κακή σύνδεση με τα καλώδια που ελέγχουν τη μίζα. Υπάρχει μια «ουδέτερη διακόπτης ασφαλείας», εγκατασταθεί σε μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο που επιτρέπει η μίζα να λειτουργεί μόνο όταν η μετάδοση είναι σε «πάρκο» ή «ουδέτερη» θέση. Όταν ο διακόπτης είναι ελαττωματικό ή δεν είναι επιλογέα στη θέση που απαιτείται, η μίζα δεν θα μανιβέλα. Αυτοκίνητα που έχουν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχει ένα διακόπτη στο πεντάλ του συμπλέκτη που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ξεκινήσει μόνο όταν το πεντάλ είναι πατημένο. Αν υπάρχει ένα ζήτημα με το διακόπτη πεντάλ του συμπλέκτη, η μίζα δεν θα λειτουργήσει.

Κάντε κλικ στο κουμπί εκκίνησης αλλά δεν Crank
Μια αποφορτιστεί ή χαμηλή μπαταρία μπορεί να είναι ένας λόγος, όταν ακούτε μόνο ένα κανονικό ήχο κλικ από τη μίζα αλλά δεν μανιβέλα. Εάν η μπαταρία είναι καλή, μπορεί να υπάρχουν ελαττώματα στην εκκίνησης σωληνοειδές, καλώδια ή τη μίζα.

Crank αλλά ο κινητήρας δεν ξεκινά
Μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα, εάν ο κινητήρας δεν ξεκινήσει μετά θα ακούσετε μια μανιβέλα. This σημαίνει μίζα σας δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα καυσίμου σαν μια κακή αντλία καυσίμου, ρελέ της αντλίας καυσίμου, ή ένα φραγμένο οθόνη καυσίμων. Ηλεκτρονικό σύστημα του κινητήρα, επίσης, μπορεί να είναι σε υπαιτιότητά με προβλήματα στην μανιβέλα αισθητήρα, αισθητήρα κάμερα, αισθητήρα ροής αέρα, ρελέ ισχύος, ή τον υπολογιστή του κινητήρα. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ατέλειες του συστήματος ανάφλεξης, όπως έναν εν υπνώσει πηνίο ανάφλεξης, διακόπτης, συλλέκτη, στροφείο, ή καπάκι διανομέα. Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα των προβλημάτων που περιλαμβάνουν ένα σπασμένο ιμάντα χρονισμού ή εργαλείων και χαμηλή συμπίεση.

Για την πρόληψη τέτοιων αυτοκινήτων ξεκινώντας προβλήματα, θα πρέπει κανείς να εξασφαλίσει ότι υπάρχει αρκετό καύσιμο στη δεξαμενή, μια καλά φορτισμένη εγκατεστημένη μπαταρία, και αρκετό λάδι κινητήρα. Περιοδική συντήρηση και έλεγχο του αυτοκινήτου θα πρέπει επίσης να γίνει από έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία μηχανικό.

Ψεκάστε στένσιλ Paint
Αυτοκίνητο Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων
Top 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα
Airless βαφής και όπλα
Πώς να αντικαταστήσει ένα διακόπτη προβολέων
Αγοράζοντας Συμβουλές για Φορητό DVD Player
Πώς να Bleed Φρένα
Πώς λειτουργεί ένα μετατροπέα ροπής
Ποιος ανακάλυψε το CD Player
Θέσεις εργασίας Paint αυτοκινήτου
Μπαταρία Terminal Διάβρωση

Leave a Reply