Πλαστά Vs Τροχοί. Χυτές ζάντες

Κατά την επιλογή των τροχών για το αυτοκίνητό σας, υπάρχει ένα σημαντικό ποσό της επιλογής. Με τις προόδους στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, ακόμη και τεχνολογία τροχός αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί σημαντικά, για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Αν και έχουμε δει μια σημαντική εξέλιξη στο σχεδιασμό των τροχών, έχει υπάρξει μια αλλαγή σε υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους τροχούς. Χάλυβα, που κάποτε ήταν το προτιμώμενο υλικό, έχει αντικατασταθεί από κράματα αλουμινίου. Ανάμεσα σε όλους τους τύπους των τροχών, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ ζάντες από σφυρήλατο και χυτές ζάντες.

Κατά τη συζήτηση της διαφοράς μεταξύ ζάντες από σφυρήλατο και χυτές ζάντες, βασικά θα γίνει διάκριση μεταξύ των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της σφυρηλάτηση και χύτευση ως διαδικασίες παραγωγής. Όπως θα ανακαλύψετε, η δύναμη του κάθε μεταλλικό προϊόν δεν εξαρτάται μόνο από ό, τι είναι φτιαγμένο, αλλά και για το πώς δημιουργήθηκε.

Η εσωτερική κρυσταλλική δομή ενός μετάλλου αποφασίσει τελικώς αντοχή του και άλλα χαρακτηριστικά και αυτό επηρεάζεται από τον τρόπο με τον οποίο το ακατέργαστο μέταλλο αντιμετωπίζεται. Ας δούμε πώς σφυρήλατες ζάντες διαφέρουν από τις χυτές ζάντες στις παρακάτω γραμμές.

Πλαστά Vs Τροχοί. Πρωταγωνιστές Τροχοί Σύγκριση

Ας ξεκινήσουμε βλέποντας τη διαφορά στη δομή και την εσωτερική κατασκευή των ψήφων και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Αυτό θα πρέπει να ακολουθείται από μία σύγκριση μεταξύ των χαρακτηριστικών και του κόστους.

Βασικές Διαφορές
Οι τροχοί Πρωταγωνιστές δημιουργούνται με χύσιμο του υγρού ή τετηγμένου μετάλλου σε ειδικά σχεδιασμένα καλούπια. Το υγρό μέταλλο κατόπιν ψύχεται για τη δημιουργία στερεών τροχούς απαιτούμενες διαστάσεις. Αυτές είναι συνήθως κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου. Τα δύο κύρια είδη των διαδικασιών χύτευσης χύτευση βαρύτητας είναι και η χαμηλή πίεση χύτευση.

Από την άλλη πλευρά, ένα πλαστό τροχού σμιλεύεται με σφυροκόπημα, εφαρμογή θερμότητας και πίεσης για να τους δώσει το απαιτούμενο σχήμα. Κράματα αλουμινίου ή χάλυβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλαστά κατασκευή τροχού.

Χαρακτηριστικά Σύγκριση
Η διαφορά στην κατασκευή τους μεταφράζεται σε μια διαφορά στις ιδιότητες τους. Οι κόκκοι ή κρυσταλλικές δομές του αλουμινίου και ζάντες από σφυρήλατο είναι διαφορετικά. Ενώ η πρώτη έχει ομοιόμορφη κοκκώδη εσωτερική δομή, η τελευταία έχει εγκάρσια συνδεδεμένο δομή των κόκκων το οποίο καθιστά πιο σκληρή. Οι πυκνότητες των δύο τύπων τροχών είναι συγκρίσιμα, αλλά οι ζάντες από σφυρήλατο τείνουν να είναι ελαφρύτερα και μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερη αντοχή σε εφελκυσμό, παρά την μικρότερη μάζα.

Από την άποψη της αντοχής, ζάντες χυτού κράματος έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι χυτές ζάντες. Αυτή η διαφορά στην αντοχή είναι επίσης λόγω των υψηλού βαθμού κράματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των πλαστών τροχών, σε σύγκριση με χύτευση τροχούς. Είναι καλύτερα στην αντίσταση των επιπτώσεων, σε σύγκριση με χυτές ζάντες.

Κόστος
Κόστος σοφός, χυτές ζάντες είναι η φθηνότερη από τις δύο. Το υψηλότερο κόστος κατασκευής της σφυρηλάτησης προσθέτουν στο κόστος πλαστά τροχό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να πάνε για ζάντες από σφυρήλατο καθώς παρέχουν μεγαλύτερη δύναμη και είναι πιο ανθεκτικές σε κραδασμούς. Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιείτε ζάντες χυτού κράματος για τα φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα. Οι χυτές ζάντες χαμηλής πίεσης ταιριάζει καλύτερα για ελαφρότερα οχήματα.

Πλαστά τροχοί είναι μια καλύτερη επιλογή, λόγω της ίδιας της αντοχής τους σε σύγκριση με χυτές ζάντες. Εάν το κόστος δεν είναι το θέμα, θα ήθελα προσωπικά να επιλέξουν ζάντες από σφυρήλατο πάνω από χυτές ζάντες οποιαδήποτε στιγμή. Νομίζω ότι αξίζει να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο σε κάτι σαν ρόδες αυτοκινήτων, όπως δεν κάνουμε αντικαταστάσεις συχνά. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και να επιλέξετε όποια από τις δύο αγώνες προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις σας.

Πώς να Αποσύνδεση της μπαταρίας αυτοκινήτου
Πώς να μετατρέψετε αρχεία WMA σε MP3
Πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκε ποτέ
Αντικατάσταση ιμάντα δυναμό
Δέρμα Φροντίδα Seat
Αυτοκίνητο Προσδόκιμο ζωής μπαταρίας
Πόσο κοστίζει να Paint a Car
Επισκευή Αυτοκινήτων ηλεκτρικού παραθύρου
Best Cars για εφήβους
Απομάκρυνση Brake Drum
Όταν για να αντικαταστήσει Στροφεία

Leave a Reply