Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας MP3

Στην εποχή του Διαδικτύου, MP3 έγινε το de facto πρότυπο για ψηφιακά αρχεία ήχου. Με τη δημοφιλή εφαρμογή Napster peer-to-peer, οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να ανταλλάσσουν αρχεία MP3, έτσι ώστε να μπορούσε να πάρει τα τραγούδια χωρίς να πληρώνουν γι ‘αυτούς. Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί για να στρατολογήσει τα MP3 πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, έτσι ώστε να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θέλετε να μετατρέψετε τα υπάρχοντα αρχεία μουσικής σας που βρίσκονται σε κάποια άλλη μορφή σε MP3 ή όχι.

Πλεονεκτήματα του MP3

Το πλεονέκτημα του MP3 είναι υψηλής πιστότητας της. Η ποιότητα ενός MP3 αρχείου καθορίζεται από τον ρυθμό μετάδοσης bit του. Ο ρυθμός bit μετριέται σε kilobits ανά δευτερόλεπτο. Ο ρυθμός bit ενός αρχείου MP3 μπορεί να κυμαίνεται από 8kbps έως 320kbps. Θα πρέπει να κρατήσει τα τραγούδια σας σε 160kbps, αν δεν τους αρέσει πάρα πολύ και δεν μπορώ να τους θέσει στην αρχή της λίστας αναπαραγωγής MP3 σας. Κρατήστε τα τραγούδια σας σε 192kbps αν θέλετε τους λίγο. Χρησιμοποιήστε 256kbps για τα τραγούδια που αγαπάτε. Και χρησιμοποιούν 320kbps για τα αγαπημένα σας τραγούδια όλων των εποχών. Εν πάση περιπτώσει, ακόμη και σε ένα MP3 320kbps δεν ακούγεται τόσο καλή όσο η έκδοση του αρχείου WAV του τραγουδιού. Αλλά σε ένα MP3 320kbps παίρνει τέσσερις φορές λιγότερο χώρο από ό, τι ένα αρχείο σε μορφή WAV. Για να χρησιμοποιήσω μια αναλογία, ένα MP3 αρχείο είναι ένα αρχείο WAV, τι μια εικόνα JPEG είναι μια εικόνα BMP.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να παίξει με πολλούς τύπους συσκευών, όπως τα CD players και τα iPod της Apple. Μπορείτε επίσης να παίξετε αρχεία MP3 με media players όπως το Winamp, Windows Media Player ή το QuickTime. Το τρίτο πλεονέκτημα του MP3 είναι ID3 tags. Η ID3 tag ενός αρχείου MP3 αποθηκεύει το όνομα του καλλιτέχνη, τον τίτλο του τραγουδιού, το έτος και το είδος. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του MP3 είναι ότι η κωδικοποίηση είναι εύκολο. Είναι απλό να αντιγράψετε CD ήχου, και εξίσου απλό να κάψει MP3s ως έθιμο CD-R. Η ταχύτητα κωδικοποίησης είναι επίσης πολύ γρήγορα, αλλά εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα κίνησης του CD. Χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να παράγουν MP3s. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς απώλειες συμπίεση του ήχου αν έχετε πολύ ελεύθερο χώρο στο δίσκο, και με απώλειες συμπίεση του ήχου, αν έχετε λίγο ελεύθερο χώρο στο δίσκο. Κωδικοποιητές MP3 LAME, όπως είναι δωρεάν και ανοικτού κώδικα, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξή τους.

Ένα άλλο θετικό σημείο του MP3 είναι ότι η κατανομή είναι απλή. MP3s μπορεί να κατεβάσει μέσω HTTP ή FTP. Μπορείτε επίσης να διανείμετε αρχεία MP3 μέσω φορητές συσκευές αποθήκευσης, όπως USB flash drives. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε MP3s από online καταστήματα μουσικής όπως το iTunes και eMusic.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα διακομιστή για τη ροή αυτών των αρχείων. Το MP3 ρεύμα χρησιμοποιεί μια μορφή λίστας αναπαραγωγής, όπως M3U (που σημαίνει MP3 URL) ή PLS. Ροή MP3 χρησιμοποιείται επίσης από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Internet. Μπορείτε να ενσωματώσετε ρεύματα MP3 με τη βοήθεια του Flash player. Μπορείτε να έχουν διαφορετικές τιμές για dial-up και ευρυζωνικών συνδέσεων. Το αρχείο ήχου MP3 δεν αποθηκεύεται στο σκληρό σας δίσκο.

Προβλήματα με MP3

Ένα μειονέκτημα του MP3 είναι ότι καταλαμβάνει πολύ μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Από ένα MP3 αρχεία διαρκεί συνήθως μέχρι 5 megabyte (MB) χώρου στο δίσκο, ο αριθμός των αρχείων που μπορείτε να αποθηκεύσετε είναι περιορισμένη. Επίσης, το σχετικά μεγάλο μέγεθος ενός αρχείου MP3 κάνει το κατέβασμα του αρχείου αργή, εάν έχετε μια αργή σύνδεση στο Internet.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το τραγούδι μπορεί να παραλείψετε σε τυχαίες θέσεις. Αυτό συμβαίνει ειδικά αν έχετε έναν αργό υπολογιστή και χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλά προγράμματα που hogging τον επεξεργαστή. Δεν είναι τεχνικά δωρεάν. Θα χρειαστείτε επίσης ένα MP3 αποκωδικοποιητή, αν θέλετε να μετατρέψετε τον ήχο από MP3 μορφή σε μορφή WAV. Η μορφή MP3 έχει πολύ μικρή ασφάλειας που είναι διαθέσιμα. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν το file-sharing υπηρεσία Μορφέας είχε υπολογιστές τους πρόσβαση από χάκερς.

Ένας άλλος περιορισμός είναι ότι το αρχείο αυτό δεν είναι η υψηλότερη μορφή πίστης για αρχεία ήχου. Άλλες μορφές ήχου, όπως Ogg Vorbis και Advanced Audio Coding (AAC), είναι ανώτερες σε MP3 από την άποψη της ποιότητας. AAC είναι η μορφή που χρησιμοποιείται στη συσκευή της Apple iTunes. Ωστόσο, MP3 εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής μορφή ήχου στον κόσμο.

Τα MP3 πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχω στη λίστα, θα σας βοηθήσει να κάνετε μια σωστή απόφαση πριν πάτε για download μουσικής, την επόμενη φορά.

Paint αυτοκινήτου
Top 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα
Αντικατάσταση πίσω τακάκια
Τι σημαίνει MP3 Stand για;
Αυτοκόλλητα για Αυτοκίνητα
Οδηγίες εγκατάστασης Car Stereo
Διαφορά μεταξύ MP3 και MP4 μορφή
Dead μπαταρίας αυτοκινήτου
Έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου
Ενδιαφέροντα Γεγονότα αυτοκινήτου
Buffer Wax αυτοκινήτου

Leave a Reply