Πόσο καιρό ΤΑΚΑΚΙΑ Τελευταία

Τα φρένα είναι ως ζωτικό μέρος ενός οχήματος ως οποιαδήποτε άλλη. Συντήρηση και φροντίδα των φρένων είναι απαραίτητη για την ασφαλή οδηγική εμπειρία. Εάν το αυτοκίνητό σας είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα, τακάκια τότε αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τους συστήματος πέδησης του αυτοκινήτου σας. Προβλήματα φρένων μπορεί να αποδοθεί σε προβλήματα στα τακάκια των φρένων ή τα ρότορες φρένων. Για να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του συστήματος πέδησης του οχήματος, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η έγκαιρη ελέγχου σχετικά με τη λειτουργία των συστατικών της και ξέρει πότε να επισκευάσει ή να τους αντικαταστήσουν.

Τακάκια φρένων, με τη βοήθεια ενός υλικού τριβής προσκολλημένα στην επιφάνεια τους, τα στροφεία προκαλούν φρένων να σταματήσει, έτσι haulting το όχημα. Αυτό λαμβάνει χώρα με τη βοήθεια ενός υδραυλικού μηχανισμού που πιάνει την κίνηση των τροχών του οχήματος, προκαλώντας το όχημα να σταματήσει. Τριβής των τακακιών παράγει θερμότητα και, επίσης, προκαλεί φθορά στα τακάκια του. Προφανώς, τα τακάκια φρένων έχουν σχεδιαστεί για να λάβει τη μέγιστη κατάχρηση, δεδομένου ότι έχουν να φέρουν τεράστια φθορά. Η τεράστια θερμότητα που παράγεται από την τριβή κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη για την έγκαιρη αντικατάσταση των τακάκια των φρένων. Όμως, πόσα χιλιόμετρα κάνουν αυτά τα μαξιλάρια τελευταία;

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του Τακάκια

Η διάρκεια ζωής του τακάκια φρένων επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ενώ ορισμένοι παράγοντες μπορεί να ελεγχθεί από το χρήστη, άλλοι δεσμεύονται να προκαλέσουν βλάβη φρένων ταμπόν. Εδώ είναι μια λίστα με τα θέματα που αποφασίζουν διάρκεια ζωής τους:
Υλικό: Υπάρχουν 4 είδη των υλικών τακάκια – ημι-μεταλλικά, μη-οργανικά αμίαντο (NAO), με χαμηλό μεταλλικό NAO και κεραμικά. Οργανικά τακάκια είναι ήσυχα και δεν δημιουργούν τόσο φθορά του ρότορα δίσκου. Από την άλλη πλευρά, αυτοί ημι-μεταλλικά μπορεί να σταθεί μέχρι την θερμότητα που παράγεται από τα βαρέα φορτηγά και τα SUV. Κεραμικά τακάκια έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά μπορεί να είναι θορυβώδης σε μερικές εφαρμογές. Και οι δύο τύποι οργανικά τακάκια είναι πολύ λιγότερο θορυβώδη και προκαλούν πολύ λιγότερη φθορά στο ρότορα, αλλά φεύγω γρήγορα οι ίδιοι. Τα ημι-μεταλλικά τακάκια σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στην τεράστια θερμότητα που παράγεται από τα βαρέα οχήματα και τα SUV. Αυτά τα τελευταία περισσότερο από ό, τι τα οργανικά αυτά. Κεραμικά τακάκια κοστίζουν περισσότερο από ό, τι οποιοδήποτε άλλο είδος και να προσφέρουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά πέδησης. Η φθορά των μαξιλαριών και ο ρότορας είναι πολύ λιγότερο στην περίπτωση αυτή. Αυτά τα επιθέματα φρένων έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά μπορεί να είναι θορυβώδης αν χρησιμοποιηθεί σε βαρέα οχήματα.
Συνήθειες Οδήγηση: Ο τρόπος που οδηγείτε μπορεί να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας. Αν ένας οδηγός είναι συνήθη του είναι βαρύ για τα φρένα, η διάρκεια ζωής των τακακιών θα είναι πολύ λιγότερο από ό, τι κάποιος που ισχύει πολύ λιγότερη πίεση στο πεντάλ του φρένου. Πέδησης πάρα πολύ συχνά, δηλαδή μετά από πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, θα φορούν μακριά γρήγορα. Κάποιος μπορεί να ενσταλάξει την συνήθεια της διατήρησης ασφαλή απόσταση παρακάτω, και αναμένοντας επιβράδυνση νωρίτερα και πέδησης πολύ αργά.
Τύπος και βάρος του αυτοκινήτου: Μεγαλύτερη και πιο ογκώδης αυτοκίνητα, όπως τα SUV απαιτούν τα τακάκια των φρένων να εργαστούν σκληρότερα, ενώ σταματήσει το όχημα που κάνει η φθορά ταχύτερα. Επιπλέον μάζα του οχήματος οφείλεται σε υπερβολική αποθήκευση έχει επίσης αντίκτυπο στη ζωή τακάκια.
Έδαφος: Η βαρύτητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, όταν πρόκειται για την πέδηση. Οι δρόμοι με κλίση ή με πολλές καμπύλες παίρνουν το φόρο τους για τα φρένα και να μειώσουν δραστικά την διάρκεια ζωής των τακακιών. Αυτός είναι ένας από τους παράγοντες για τους οποίους δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για, αλλά μπορείτε να πάρετε έτοιμοι για δουλειά φρένο τουλάχιστον!

Οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν αλλαγή τακάκια κάθε 60.000 μίλια, αλλά μόνο κάτω από μελαγχολική συνθήκες οδήγησης. Ωστόσο, μόνο λίγα αυτοκίνητα οδηγούνται κάτω από αυτές τις λεγόμενες ιδανικές συνθήκες και χρειάζονται καινούργια τακάκια των φρένων πολύ νωρίτερα. Έχοντας επίγνωση της ζημίας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα φρένα σε άριστη κατάσταση. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα μπορεί κανείς να καρπωθούν τεράστια αποτελέσματα.

Όπως προαναφέρθηκε, η σωστή συντήρηση και την ορθή γνώση των τακάκια φρένων μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ στο να αποκομίσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής πάνω τους.

Πώς να σπρέι βαφής Έπιπλα
Προβλήματα μπαταρίας αυτοκινήτου
Ηχομόνωση αυτοκινήτου
Πρώτη Επινοηθείσα αυτοκινήτου
Ζωγραφική Vinyl για Εσωτερικό Αυτοκινήτου
Αυτοκίνητο Προσδόκιμο ζωής μπαταρίας
MP3 Player Οδηγίες: Πώς να εγκαταστήσετε ένα MP3 Player
Επισκευή Αυτοκινήτων Παράθυρο
Πώς να Αποσύνδεση της μπαταρίας αυτοκινήτου
Αεροζόλ σπρέι βαφής
American Cars Αυτοκίνητα Vs Εξωτερικών

Leave a Reply