Πότε να Αντικαταστήστε Τακάκια

Τα φρένα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία του οχήματος. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ο κινητήρας που είναι σημαντικό για την οδήγηση των οχημάτων. Ναι, αυτό είναι ένα από τα σημαντικά συστατικά του οχήματός σας, αλλά τι γίνεται αν το αυτοκίνητό σας δεν είχε φρένα; Πώς θα το σταματήσει; Διακοπή ένα αυτοκίνητο κάθε φορά που χρειάζεστε είναι πράγματι πιο σημαντική από την επιτάχυνση. Αν τα φρένα σας φθαρεί, το αυτοκίνητό σας μπορεί να μην είναι σε θέση να σταματήσει αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, τη συντήρηση του συστήματος πέδησης διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην απόδοση του αυτοκινήτου σας. Αλλά πώς να ξέρει πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων; Φρένα σας θα σας πει εαυτό σας. Απλά πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτά.

Brake Pads αντικατάσταση
Η κύρια λειτουργία του συστήματος πέδησης είναι να παράγει τριβή ανάμεσα στα τακάκια των φρένων και ρότορες φρένων. Τακάκια φρένων είναι χαλύβδινες πλάκες επενδύσεως και έχουν υλικό τριβής δεσμευμένο στην επιφάνεια, και ρότορες φρένων είναι τα παχιά μεταλλικούς δίσκους που είναι συνδεδεμένα με άξονες οδήγησης του οχήματος. Όταν πατήσετε το πεντάλ του φρένου, η δύναμη μεταδίδεται στα τακάκια, τα οποία αναγκάζονται κατά των ρότορες φρένων παραγωγή τριβή. Η τριβή είναι υπεύθυνη για τη μείωση της ταχύτητας των ροτόρων φρένων, τελικά σταματήσουν το όχημα. Η συνεχής υψηλή τριβή στα τακάκια των φρένων προκαλεί η επιφάνεια να φθείρονται, επηρεάζοντας έτσι τις επιδόσεις πέδησης του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τα τακάκια του αυτοκινήτου σας, αν θέλετε να αποφύγετε τα ατυχήματα που προκαλούνται από τις αποτυχίες φρένων.

Το πιο σημαντικό και προφανές σημείο είναι όταν ακούτε το αυτοκίνητό σας squealing ή ουρλιάζει, κάθε φορά που τα φρένα. Οι περισσότεροι τακάκια έχουν μαλακά καρτέλες μέταλλο για τα οποία παράγουν ένα υψηλό pitched προδοσία σε επαφή με τον ρότορα φρένων. Αυτό δείχνει ότι η παρούσα υλικό τριβής γύρω από τα τακάκια των φρένων έχει φθαρεί και χρειάζεται αντικατάσταση. Τακάκια φρένων μπορεί να ανατριχιάζω ή κουδουνίστρα δείχνει χαλαρά τμήματα.

Όταν αισθάνεστε ότι το αυτοκίνητό σας δεν ελέγχεται αποκλειστικά από εσάς, δηλαδή, όταν παρατηρείτε το τράβηγμα του αυτοκινήτου από τη μία πλευρά στην άλλη, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ελέγξετε τα φρένα. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αρπαγές τροχό που μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθεί και μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατυχήματα. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα τακάκια των φρένων και πρέπει να αντικατασταθούν.

Η καλύτερη επιλογή είναι να επιθεωρήσει οπτικά τα τακάκια των φρένων περιοδικά. Πολλά αυτοκίνητα έχουν ανοιχτό ζάντες που θα σας επιτρέψει να δείτε τα τακάκια των φρένων χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε τα ελαστικά. Ψάξτε για το υλικό τριβής των τακακιών. Αν είναι σοβαρά φθαρεί, μπορεί να αφήσει αυλακώσεις στο ρότορα φρένου. Εάν υπάρχουν βαθιά αυλάκια ή σκορ στο ρότορα είναι η ώρα να αλλάξει το στροφείο μαζί με τα τακάκια των φρένων.

Η διάρκεια ζωής του τακάκια φρένων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η σύνθεση του τακάκια φρένων σας, το υλικό που χρησιμοποιείται τριβή, το βάρος του οχήματος, την οδήγηση σας συνήθειες, κλπ. Η αλλαγή τα τακάκια των φρένων πολύ συχνά είναι κάθε φορά καλύτερα από ό, τι αλλαγή είναι πολύ αργά. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα φρένα, όσο πιο γρήγορα φθείρονται και τόσο μειώνεται ο ζωής τους. Μπορείτε να κάνετε την αντικατάσταση τακάκια το χέρι ή να το κάνει με έναν επαγγελματία.

Αυτό ήταν όλο για τα τακάκια των φρένων και τη μέθοδο για την αντικατάσταση των δυσλειτουργικών αυτά. Ελπίζω να έχεις τις απαντήσεις στο ερώτημα «πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων και στροφεία». Επομένως, μην αγνοήσετε όταν το αυτοκίνητό σας προσπαθεί να σας πει κάτι!

Πιο ακριβά μάρκες αυτοκινήτων
Lamborghini Vs. Bugatti
Bugatti Vs. McLaren
Αυτόματη Dye Carpet
Πώς να Fix διαρροής πετρελαίου
Καλύτερη Sedan 2012
Αιτίες της Squealing θορύβου κατά την οδήγηση
Αυτοκίνητο χαλί καθαρότερο
Επισκευή Αυτοκινήτων Muffler
Πώς να Paint Φλόγες
Δυναμό Διάγνωση Πρόβλημα

Leave a Reply