Πώς λειτουργεί ένα DVD-Player

Η Digital Versatile Disc ή Digital Disc το βίντεο (DVD) είναι μια συμπαγής δίσκος με μεγάλη χωρητικότητα. Η μέγιστη χωρητικότητα του DVD είναι 15 GB. Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές γραφείου, φορητούς υπολογιστές, και τηλεοράσεις. Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD που χρησιμοποιούνται για να διαβάσει τα δεδομένα σχετικά με τα DVD. Ας καταλάβουμε ακριβώς πώς ένα DVD player λειτουργεί.

Εξαρτήματα της συσκευής DVD-Player

Η/Κ
Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται για να γυρίσετε το DVD και η ταχύτητα με την οποία ο δίσκος περιστρέφεται εξαρτάται από τον τύπο του DVD που παίζει στο DVD player. Επίσης, η ταχύτητα του κινητήρα εξαρτάται από το κομμάτι που διαβάζεται από τη συσκευή αναπαραγωγής DVD.

Laser συνέλευση
Το συγκρότημα του λέιζερ χρησιμοποιείται για να διαβάσει το παρόν δεδομένων, βίντεο και ήχου στο DVD χρησιμοποιώντας τη συσκευή αναπαραγωγής DVD. Το συγκρότημα λέιζερ αποτελείται από μία δέσμη λέιζερ και έναν αισθητήρα φωτός. Η δέσμη λέιζερ προσπίπτει επί του DVD και ο αισθητήρας λέιζερ χρησιμοποιείται για να διαβάσει το ανακλώμενο φως από το DVD.

Μηχανισμός παρακολούθησης
Ο μηχανισμός παρακολούθησης της συσκευής αναπαραγωγής DVD χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση της δέσμης λέιζερ σε συγχρονισμό με το DVD, έτσι ώστε ο αισθητήρας λέιζερ μπορεί να παρακολουθεί τα δεδομένα στο DVD τέλεια.

Διαβάζοντας το DVD

Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο δίσκο DVD σε ψηφιακή μορφή, δηλαδή σε 1s και 0s. Η 1s και 0s εκπροσωπούνται με τη μορφή των προσκρούσεις και διαμερίσματα αντίστοιχα. Το DVD είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ακολούθως πλαστική επικάλυψη να αντανακλά την ακτίνα λέιζερ. Η συνέλευση λέιζερ του DVD player χρησιμοποιείται για να προβάλει μια ακτίνα λέιζερ για το DVD, έτσι ώστε οι προσκρούσεις και διαμερίσματα στο DVD μπορεί να διαβαστεί. Η ακτίνα λέιζερ προβλέπεται στο DVD και ο κινητήρας περιστρέφει το DVD για να το διαβάσετε. Συνήθως, οι συσκευές αναπαραγωγής DVD έχουν αποκωδικοποιητή MPEG-2 ή MPEG-4 αποκωδικοποιητή, το οποίο αποκωδικοποιεί τα κωδικοποιημένα δεδομένα που διαβάζονται από το συγκρότημα λέιζερ.

Ο αποκωδικοποιητής αποκωδικοποιεί τα δεδομένα με τη μορφή του ήχου, βίντεο και δεδομένων. Το πιο σημαντικό μέρος της ανάγνωσης DVD κρατά το DVD επικεντρώνεται στο κομμάτι των δεδομένων. Ο μηχανισμός παρακολούθησης μετακινεί τις λέιζερ ακτινικά προς τα έξω από το κέντρο του δίσκου. Ο συγχρονισμός συντηρείται από τον τύπο ο οποίος δίδεται ως εξής:
Ταχύτητα του Tracking System = (ακτίνα του δίσκου) Χ (ταχύτητα περιστροφής του δίσκου)

Αυτή η ταχύτητα διατηρείται πάντοτε έτσι ώστε τα δεδομένα συλλέγονται σε σταθερό ρυθμό. Η διπλή στιβάδα DVD είναι επίσης διαθέσιμη. Το δεύτερο στρώμα του DVD ξεκινάει στην εξωτερική πλευρά του δίσκου, έτσι ώστε το σύστημα εντοπισμού δεν χρειάζεται να κινηθεί και πάλι προς το κέντρο του δίσκου κατά την ανάγνωση του δεύτερου στρώματος. Αυτό εξαλείφει την χρονική καθυστέρηση στην έξοδο δεδομένων.

Το DVD player υποστηρίζει τις ακόλουθες μορφές DVD και CD μορφές:
DVD-R
DVD + R
DVD-RW
DVD + RW
DVD-RAM
DVD-ROM
CD-R
CD-RW

Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD διαθέσιμα, σήμερα, είναι ψηφιακό σύστημα θέατρο (DTS) συμβατά. Μερικές από τις συσκευές αναπαραγωγής DVD έχουν τον αποκωδικοποιητή DTS στο εσωτερικό του παίκτη, αλλά ακόμα κι αν έχετε ένα συμβατό δέκτη DTS, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του DTS. Το DVD player διαθέτει Dolby ψηφιακό αποκωδικοποιητή να αποκωδικοποιήσει το Dolby digital πληροφορίες. Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD που είναι διαθέσιμα αυτές τις μέρες, έχουν ένα τηλεχειριστήριο και μια θύρα USB. Η θύρα USB μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε τις μονάδες USB flash (drives στυλό) για να δείτε ταινίες, να ακούσετε μουσική και προβολή εικόνων. Η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία παρουσιάζει πολλά χαρακτηριστικά για να κάνει τις συσκευές αναπαραγωγής DVD είναι πλήρως εξοπλισμένα. Σήμερα, ακόμα και φορητές συσκευές αναπαραγωγής DVD είναι διαθέσιμα.

Φρένο Κόστος αντικατάστασης Στροφεία
Πώς να δοκιμάσει ένα Relay Switch
Πώς να μετατρέψετε αρχεία WMA σε MP3
Αεροζόλ σπρέι βαφής
Νέα αυτοκίνητα για το 2012
Ασφαλέστερα αυτοκίνητα
Προσαρμοσμένη Εσωτερικό Αυτοκινήτου
Car Stereo Εγκατάσταση
Πώς να καθαρίσει Καθίσματα Αυτοκινήτου
Πόσο κοστίζει να Paint a Car
Αυτοκίνητο σπρέι βαφής

Leave a Reply