Πώς λειτουργεί ένα MP3 Player εργασίας;

Μουσική μαγεύει το μυαλό μας. Μελωδική μουσική είναι μια απόλαυση για τα αυτιά και ευδαιμονία στην καρδιά. Η προώθηση της τεχνολογίας μας έχει προικισμένος με φιλικό προς το χρήστη συσκευές που μπορεί να αποθηκεύσει, να οργανώσει και να παίξουν μουσική για μας. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει επιφέρει εύκολους τρόπους αποθήκευσης και οργάνωση των δεδομένων. Τα δεδομένα ήχου δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό! MP3 players έχουν εργαστεί θαύματα με το να είναι σε θέση να αποθηκεύσει και να παίξει αρχεία ήχου με την απλότητα. Η εφαρμογή τους και απλοϊκή φύση τους, τους οδήγησαν να γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. MP3 players, καθώς είναι πιο συχνά αποκαλείται, είναι συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακού ήχου, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει, να οργανώσει και να παίξει αρχεία ήχου. Ας δούμε πώς λειτουργούν.

Πώς λειτουργούν MP3 Players
Ένα mp3 player είναι μια ψηφιακή συσκευή, η οποία εκτελεί ένα ψηφιακό σε αναλογικό διαδικασία μετατροπής. Ένα αρχείο ήχου που δίνεται στο mp3 player για να παίξει είναι ένα ψηφιακό αρχείο που αποτελείται από 1 και 0. Για να το θέσω πιο τεχνικά, ένα ψηφιακό αρχείο ήχου περιέχει δυαδικά ψηφιακά δεδομένα που πρέπει να μετατραπούν σε ηχητικά σήματα που μπορούν να ακουστούν από το ανθρώπινο αυτί. Τα αναλογικά σήματα που λαμβάνονται από τα ψηφιακά σήματα στα αρχεία ήχου, ενισχύονται και μεταδίδονται πάνω από ακουστικά ή ηχεία.

MP3 είναι η πιο γνωστή και ευρέως χρησιμοποιείται φορμά ήχου, όπως επίσης και μια σχεδόν καθολικά υποστηρίζεται. Για να αποθηκεύσετε σήματα ήχου σε μορφή mp3, ήχου κύματα πρέπει να μετατραπούν σε μια ακολουθία δυαδικών αριθμών. Αυτή η διαδικασία της μετατροπής είναι γνωστή ως ψηφιακή δειγματοληψία.

MP3 players αποτελείται από μια συσκευή, όπως η μνήμη flash ή σκληρό δίσκο, ένα ενσωματωμένο επεξεργαστή και ένα κωδικοποιητή μικροτσίπ. Η μνήμη flash ή ο σκληρός δίσκος εξυπηρετεί τους σκοπούς αποθήκευσης των mp3 players. Τα ενσωματωμένα επεξεργαστές συνήθως ενσωματωμένο ως μέρος της ολοκληρωμένης συσκευής και συνδέεται με την εκτέλεση μιας αποκλειστικής σύνολο λειτουργιών. Ο κωδικοποιητής μικροτσίπ διευκολύνει τη μετατροπή των συμπιεσμένων σημάτων ήχου σε αναλογική μορφή. Οι κωδικοποιητές είναι συμπίεση-αποσυμπίεση αλγορίθμων που συμπιέζουν τα τραγούδια σε μικρότερο δυνατό μέγεθος, χωρίς να διαταραχθεί το περιεχόμενο και την ποιότητα του ήχου. Το firmware του chip εφαρμόζει τον κωδικοποιητή για να αποκωδικοποιήσει το αρχείο και στέλνει το αποκωδικοποιημένο αρχείο με το ψηφιακό σε αναλογικό μετατροπέα. Τα αναλογικά σήματα που μεταδίδονται από τα μέσα ακουστικά ή στερεοφωνικά ηχεία ή συστήματα που συνδέονται με ένα βύσμα 3,5 mm. Κυρίως, τα mp3 players είναι εξοπλισμένα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Με βάση τα είδη των μέσων αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται από mp3 players, έχουν ταξινομηθεί σε διάφορους τύπους. Τα flash-based παίκτες έχουν ψηφιακά αρχεία ήχου στη μνήμη flash ή κάρτες μνήμης. Είναι ανθεκτική σε κινδύνους και απαιτούν λιγότερη ενέργεια της μπαταρίας. Σήμερα, mp3 players αυτού του τύπου έχουν χωρητικότητα έως και 32 GB είναι διαθέσιμα στην αγορά. CD players ήχου είναι συσκευές, που μπορεί να αποκωδικοποιήσει και να παίξει mp3 αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε CD. Σκληρό δίσκο με βάση τους παίκτες είναι συσκευές που διαβάζουν τα αρχεία ήχου από το σκληρό δίσκο. Μπορούν να αποθηκεύσει σχεδόν μια ολόκληρη μουσική συλλογή που έρχονται με δυνατότητες αποθήκευσης τόσο υψηλές όσο 250 GB.

Τώρα που ξέρετε πώς ένα mp3 player λειτουργεί και ότι έχετε μια ιδέα σχετικά με τα διάφορα αυτά διατίθενται στην αγορά, γιατί δεν έχετε πάρει ένα για τον εαυτό σας; Μήπως λέτε ότι έχετε ένα mp3 player με σας; Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να τραγουδούν στους ρυθμούς των αγαπημένων τους αριθμούς σας? Αυτή τη φορά με τη γνώση του πώς ακριβώς το MP3 player σας δουλεύει!

Ηλιακός φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου
Πώς να αλλάξετε ένα δυναμό
Πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων
Chrome σπρέι βαφής
Audio Books
Καλύτερη μπαταρία αυτοκινήτου
Στροφόμετρο Αντιμετώπιση προβλημάτων
Συμβουλές Auto Detailing
Καθαρισμός δεξαμενής καυσίμου – Καθαρισμός ρεζερβουάρ βενζίνης
Audio Books
Προβλήματα κινητήρα αυτοκινήτου

Leave a Reply