Πώς να διαβάσετε Μεγέθη ελαστικών

Μεγέθυνση εικόνας
Είναι σίγουρα λάθος να υποθέσουμε ότι όλοι γνωρίζουν την έννοια των αριθμών γραμμένο στο ελαστικό. Στην πραγματικότητα, πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν! Οι αριθμοί γράφονται στα πλευρικά τοιχώματα του ελαστικού μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος, πίεση αέρα, χωρητικότητα και τον τύπο κατασκευής του ελαστικού. Απλά ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και θα καταλάβετε σίγουρα την έννοια των αριθμών. Το μέγεθος ελαστικών είναι γραμμένο μεταξύ του ονόματος του ελαστικού και το όνομα του ελαστικού-κατασκευαστή. Θα διαφέρει ανάλογα με την τάξη και άλλες προδιαγραφές όπως η ακτινική κατασκευή και την αναλογία διαστάσεων του ελαστικού.

Επεξήγηση Μέγεθος ελαστικών

Κανονικά ξεκινά με την κατηγορία του ελαστικού, συνήθως «P» επιστολή που υποδηλώνει ότι πρόκειται για «ελαστικό επιβατικού αυτοκινήτου». Μπορεί επίσης να είναι «LT», η οποία αναφέρει «ελαφρά φορτηγά» ή «Τ» για την «Προσωρινή Ανταλλακτικά» ή «ST» για την «Ειδική Υπηρεσία Trailer».
Ο αριθμός που ακολουθείται από ‘P’ το γράμμα υποδηλώνει το πλάτος του ελαστικού σε χιλιοστά.
Ο δεύτερος αριθμός που ακολουθείται από το πρώτο υποδηλώνει το «Αναλογία διαστάσεων» του ελαστικού, που είναι ο λόγος του ύψους του ελαστικού προς το πλάτος του. Για ένα κανονικό ελαστικό, αυτή η αναλογία βρίσκεται μεταξύ 50 έως 70.
Μετά από αυτόν τον αριθμό, θα βρείτε ένα γράμμα, το οποίο είναι συνήθως «R», και σημαίνει «Radial κατασκευής». Μπορεί επίσης να είναι «D», που σημαίνει «Μεροληψία ply ελαστικά» ή «διαγώνια ελαστικά» ή «Β», το οποίο αναφέρει «ζώνη ελαστικά προκατάληψη».
Ο αριθμός, το οποίο έρχεται μετά το «R», σημαίνει την «Διάμετρος του τροχού» σε ίντσες. Συνήθως, η διάμετρος του τροχού κυμαίνεται 13 έως 22.

Μετά από ένα κενό, υπάρχει και μια άλλη σειρά που ακολουθείται από ένα γράμμα. Καλείται η περιγραφή των υπηρεσιών. Είναι ένας συνδυασμός του δείκτη φορτίου και το σύμβολο ταχύτητας.

Ο αριθμός σημαίνει «Δείκτης φορτίου», που δηλώνει το μέγιστο βάρος ένα ελαστικό μπορεί να μεταφέρει υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας. Κυμαίνεται από 71 (761 λίρες) σε 110 (2337 λίρες).
Η επιστολή, η οποία ακολουθεί τον αριθμό αυτό είναι το «σύμβολο ταχύτητας» ή «Αξιολόγηση ταχύτητας». Είναι η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα για το ελαστικό στο φορτίο που καθορίζεται.

Η συνιστώμενη πίεση αέρα είναι γραμμένο στη ζάντα ελαστικού, συνήθως από το όνομα του ελαστικού. Τώρα, εάν ο αριθμός των ελαστικών είναι P205/75R15 89h, τότε ελαστικών έννοια του μέγεθος θα είναι ως εξής: Ένα ελαστικό επιβατικού αυτοκινήτου πλάτους 205 χιλιοστών που έχουν αναλογία διαστάσεων 75 και ακτινική κατασκευή, έχει 15 ίντσες διάμετρο τροχού και μπορεί να μεταφέρει £ 1279 του φορτίου, με τη μέγιστη ταχύτητα των 210 km / h, υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας.

Διαβάζοντας τον αριθμό των ελαστικών είναι σημαντική όταν αλλάζετε ελαστικών σας. Δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσει ένα ελαστικό το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές του οχήματος σας ελαστικών. Χρησιμοποιώντας ένα ελαστικό ακατάλληλο μέγεθος του μπορεί επίσης να επηρεάσει την ακρίβεια του ταχύμετρου, δύναμη και έλεγχο πρόσφυσης. Τώρα που ξέρετε πώς να διαβάσετε τα μεγέθη ελαστικών, όχι μόνο θα έρθει σε χρήσιμο όταν θέλετε να αλλάξετε το λάστιχο, αλλά και στην επιλογή της κατάλληλης ένα.

Best Ηχεία αυτοκινήτου
Εκτιμήσεις Auto Επισκευή
Παράθυρο αφαίρεσης Απόχρωση
Καθαρισμός διάβρωση μπαταρίας
Ήχος
Κοινή Προβλήματα αυτοκινήτου
Αντιμπλοκαρίσματος φρένων Προβλήματα
Μπαταρία αυτοκινήτου
Γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής
Οδηγός MP3 Player Αγοραστή: Πώς να αγοράσετε ένα MP3 Player
DVD Player Κριτικές

Leave a Reply