Πώς να Bleed Φρένα

Κάθε οδηγός αυτοκινήτου που διαθέτει ασφάλεια πάνω απ ‘όλα, πρέπει να ξέρετε πώς να αιμορραγούν τα φρένα, όταν πρόκειται για τη συντήρηση αυτοκινήτων. Αν δεν θέλετε να αντιμετωπίζουν το τρομακτικό ή εφιαλτική κατάσταση βλάβης φρένων, είναι απολύτως απαραίτητο να αιμορραγούν τα φρένα του αυτοκινήτου σας περιοδικά. Εδώ μιλάμε για την τυπική διαδικασία για αιμορραγία υδραυλικά συστήματα φρένων.

Τι είναι η αιμορραγία φρένων;

Για εκείνους που ήρθαν στα τέλη, επιτρέψτε μου να περιγράψει τι είναι φρένο αιμορραγία και γιατί είναι μια απαραίτητη διαδικασία για τη συντήρηση αυτοκινήτων σήμερα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με υδραυλικά συστήματα πέδησης που ελέγχεται δια πιέσεως ρευστού. Αιμορραγία φρένο είναι να απαλλαγούμε από φυσαλίδες αέρα που έχουν εισέλθει ή να πάρει παγιδευμένος μέσα φρένων (που κατέχουν υδραυλικό υγρό) που caus μια σημαντική μείωση στην απόδοση του.

Κανονικά, υδραυλικό ρευστό συσκευάζονται μέσα σωληνάκια (λόγω της φύσης της ασυμπίεστη), οδηγεί στην ανάπτυξη και την διατήρηση επαρκούς ποσότητας πίεσης που απαιτείται για την πέδηση. Παρουσία αέρα φυσαλίδες (λόγω της φύσης τους compressible) μειώνει την υδραυλική πίεση στα φρένα, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του φρεναρίσματος του όλου συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος, είναι απαραίτητο ότι οι υδραυλικές σωληνώσεις φρένων αφαίμαξη κάποια στιγμή και το υγρό φρένων αντικαθίσταται.

Πώς να Bleed Φρένα από τον εαυτό σας

Σε αυτό το άρθρο, οι οδηγίες για την αιμορραγία φρένων παρέχεται σε ένα γενικό τρόπο. Πηγαίνοντας σε ειδικές οδηγίες δεν είναι δυνατόν, καθώς μπορεί να υπάρχουν ορισμένες διαφορές στο σχεδιασμό του συστήματος πέδησης των διαφόρων αυτοκινήτων. Σκεφτείτε το ως μια πρόχειρη κατευθυντήρια γραμμή, καθώς μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο κάποιες αλλαγές ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Διαβάστε το εγχειρίδιο συντήρησης του αυτοκινήτου πριν από την εκτέλεση της διαδικασίας. Υγρό φρένων που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα υδραυλικά φρένα μπορεί να είναι τοξικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή!

Εργαλεία και Προμήθειες που απαιτούνται για αιμορραγία φρένων
Επισκευής αυτοκινήτων και εργασίες συντήρησης δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και αναλώσιμα στο χέρι. Εδώ είναι τα πράγματα που θα πρέπει να αιμορραγούν τα φρένα αποτελεσματικά:
Clear πλαστικούς σωλήνες
Ένα Κλειδί Box (θα πρέπει να ταιριάζει στο μπουλόνι εξαέρωσης)
Τουρκία Baster (για να απορροφήσει έξω υγρό)
Μια Dry & Clear Πλαστικό μπουκάλι
28 ουγκιές ή 793,772 gm του υγρού φρένων
Spacer (ένα μικρό κομμάτι του Lumber)
Ένα άλλο ανθρώπινο ον (Δυνατότητα ακόλουθες οδηγίες για τη λέξη!)

Αφού συναρμολογηθεί το χρειάζομαι, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Φοράτε γάντια και γυαλιά ασφαλείας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η οποία θα προστατεύει τα χέρια και τα μάτια σας από το τοξικό υγρό φρένων.

Σταδιακή διαδικασία εξαέρωσης φρένων
Jack το αυτοκίνητο πάνω, έτσι ώστε οι τροχοί των αυτοκινήτων είναι περίπου έξι εκατοστά από το έδαφος. Εντοπίστε το σύστημα πέδησης πίσω από κάθε τροχό και τις βαλβίδες εξαέρωσης. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να εντοπίσετε το δοχείο του κεντρικού κυλίνδρου του τροχού, του οποίου το σύστημα πέδησης, σκοπεύετε να αιμορραγεί. Για να αφαιρέσετε και να πιπιλίζουν το υγρό φρένων, με τη βοήθεια ενός blaster γαλοπούλα, θα πρέπει να αφαιρέσετε το πάνω μέρος του κυλίνδρου. Suck από τόσο παλιά υγρού πέδησης όσο το δυνατόν, με τη βοήθεια του blaster γαλοπούλα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χυθεί το υγρό φρένων οπουδήποτε, μπορεί να είναι διαβρωτικό. Καθαρίστε το εσωτερικό του κυλίνδρου με ένα παλιό (κατά προτίμηση χωρίς χνούδι) κομμάτι ύφασμα.

Μετά από αυτό αποστράγγιση και σφουγγαρίζω τη δουλειά, να πάρει το νέο υγρό φρένων και το ρίχνουμε μέσα στον κύλινδρο master, πριν από την αντικατάσταση του κυλίνδρου κορυφή. Ρωτήστε φιλαράκο σας στο κάθισμα ο ίδιος στη θέση του οδηγού και να αντλήσει το πεντάλ του φρένου τουλάχιστον δεκαπέντε φορές ή και περισσότερο. Αυτό θα πάρει το υγρό να συμπληρώσετε τα σωληνάκια των φρένων. Κρατήστε ένα διαχωριστικό (κομμάτι της ξυλείας) μεταξύ του πεντάλ του φρένου και του δαπέδου για την αποφυγή συνολική γείωση του πεντάλ.

Τώρα θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πράγματα για την πραγματική δουλειά αιμορραγία. Πάρτε τη λαβή του κλειδιού κουτί και να εντοπίσετε τη βίδα εξαέρωσης στο σύστημα πέδησης. Απλά χαλαρώστε τις βαλβίδες εξαέρωσης με τη βοήθεια του κλειδιού κουτί. Μην ανοίγετε τις βαλβίδες εξαέρωσης πλήρως. Μόνο τα ελαφρά χαλάρωση συνιστάται.

Πάρτε ότι στεγνό καθαρό μπουκάλι και ρίξτε λίγο υγρό φρένων σε αυτό (περίπου ένα ή δύο ίντσες). Αποκτήστε το διάφανο πλαστικό σωλήνα και βυθίστε το ένα άκρο της μέσα στο εμφιαλωμένο ρευστό και σπρώξτε το άλλο άκρο πάνω από το μπουλόνι εξαέρωσης για την αποστράγγιση υγρών.

Αφού έχετε δημιουργήσει το μπουκάλι, αφαιρέστε τον κύλινδρο κορυφή και πάλι, ρίξτε φρέσκο ​​υγρό φρένων στο εσωτερικό του κυλίνδρου και να είναι πλήρη. Κλείστε το επάνω και να ζητήσει φιλαράκο σας για να πιέστε προς τα κάτω αργά το πεντάλ φρένου και κρατήστε το πατημένο μέχρι να του πω να σταματήσει. Μόλις επιβεβαιώνει ότι το πεντάλ έχει πατηθεί τελείως, γυρίστε τη βίδα εξαέρωσης κατά το ένα τέταρτο, με τη βοήθεια ενός κλειδιού κουτί. Από τη στιγμή που θα το ενεργοποιήσετε, το υγρό θα ρέει κάτω από το σωλήνα και στη φιάλη εξαέρωσης.

Βεβαιωθείτε ότι το άλλο άκρο του σωλήνα βυθίζεται μέσα στο υγρό ή αέρας θα εισέλθει πίσω μέσα Μετά από όλα το υγρό παροχετεύεται, κλείστε τη βαλβίδα εξαέρωσης και πάλι γυρίζοντας τη βίδα από την ανάποδη. Όταν η βαλβίδα είναι κλειστή, ρωτήστε φιλαράκο σας για να αφαιρέσετε το πόδι του από το πεντάλ και το αφήνουμε να ανέβει.

Επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία της αιμορραγίας μέχρι το φρέσκο ​​καθαρό υγρό που χύνεται σε σας, αρχίζει να βγαίνει από το σωληνάριο και θα παρατηρήσετε φυσαλίδες που βγαίνουν. Ο κύλινδρος κύρια δεξαμενή δεν πρέπει ποτέ να μένει χωρίς ρευστό ως που θα σας αφήσει ο αέρας αρχίζει να του συστήματος πέδησης.

Μετά από επαρκή αριθμό τέτοιων διεργασιών έξαψη, αέρας θα πρέπει να ληφθούν από τις γραμμές φρένων. Μόλις το καθαρό υγρό μαζί με φυσαλίδες (αέρα) παίρνει στραγγισμένο, μπορείτε να σφίξετε τη βίδα εξαέρωσης και αφαιρέστε το σωληνάκι. Η διαδικασία για την αιμορραγία ενός τροχού γίνεται. Έπειτα πρέπει να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο των τριών τροχών!

Γεμίστε το δοχείο, την άντληση κάτω από το πεντάλ και κρατήστε πατημένο, χαλαρώστε τη βαλβίδα εξαέρωσης, αφήστε το υγρό και εξαέρωσης, κλείστε τη βαλβίδα και αφήστε το πεντάλ! Αυτή είναι η αιμορραγία διαδικασία με λίγα λόγια ότι θα επαναληφθεί για το υπόλοιπο των τροχών. Ξεκινήστε με ένα με τη μεγαλύτερη γραμμή φρένων και να πάει στη φθίνουσα σειρά. (Η συνιστώμενη σειρά είναι πίσω δεξιά τροχό, αριστερό πίσω τροχό, εμπρός δεξιά τροχό και το αριστερό μπροστινό τροχό.)

Μερικές Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Αν αναρωτιέστε πώς να αιμορραγεί κοιλιακούς φρένα, εγώ θα σας συμβουλέψει να πάρετε τη βοήθεια από έναν επαγγελματία σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι απαιτούν εργαλείο σάρωσης, ενώ η αιμορραγία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή υγρό φρένων για να γεμίσει το ρεζερβουάρ. Χρησιμοποιώντας το λάθος είδος του υγρού μπορεί να οδηγήσει στη συνολική αποτυχία του συστήματος φρένων και πολλές επισκευές αυτοκινήτων! Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το σύνολο της διαδικασίας, να λάβει βοήθεια από έναν επαγγελματία για πρώτη φορά και να δούμε πώς θα το κάνει.

Το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου είναι κάτι που πρέπει να λειτουργεί σωστά. Χωρίς πλήρως λειτουργική φρένα, η οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνα. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τη συντήρηση του, εκτός και αν το αυτοκίνητό σας μπορεί να πετάξει! Έτσι, αγνοώντας τα προβλήματα αυτοκινήτων, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με την πέδηση, δεν συνιστάται.

Car Wax Αξιολόγηση: Top 10 Best Κεριά αυτοκινήτου
Δοκιμή πίεσης καυσίμου
Προειδοποίηση Φώτα ταμπλό
Top 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα
Υβριδικά Μπαταρίες Αυτοκινήτου
Vinyl σπρέι βαφής
Εγκατάσταση Car Ηχεία
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα iPod και ένα MP3 Player;
Car Stereo Εγκατάσταση
Τακάκια και Στροφεία Κόστος
Εποξειδικές σπρέι βαφής

Leave a Reply