Στροφόμετρο Αντιμετώπιση προβλημάτων

Μοντέρνο εσωτερικό των αυτοκινήτων έχουν μια εντυπωσιακή ομοιότητα με πιλοτήρια αεροπλάνων, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες κλήσεις και μετρητές εγκατασταθεί στο μπροστινό ταμπλό. Μία από αυτές τις επιλογείς ανήκει στο ταχύμετρο.

Τι είναι Στροφόμετρο;
Ο κινητήρας είναι η καρδιά ενός αυτοκινήτου και το RPM (στροφές ανά λεπτό) ανάγνωση είναι σαν την καταγραφή των καρδιακών παλμών. RPM κινητήρα είναι δείκτης της ισχύος που καταναλίσκεται από τον κινητήρα. Το στροφόμετρο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την παροχή ζωντανή μέτρηση της αξίας στροφές του κινητήρα. Όπως ένα υψηλό παλμό είναι κακό για την καρδιά, ένα υψηλό ποσοστό RPM δεν είναι καλό για την μηχανή του αυτοκινήτου. Υψηλές τιμές RPM μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του κινητήρα και τελικά αποτυχία.

Για την αποτελεσματικότητα του κινητήρα, είναι σημαντικό ότι οι αλλαγές γρανάζια οδήγησης αυτοκινήτου σύμφωνα με τις τιμές RPM. Αυτός είναι ο λόγος, ταχύμετρο είναι ένα σημαντικό μέρος αυτοκίνητο που πρέπει να είναι σε πλήρη λειτουργική κατάσταση. Βοηθά στον έλεγχο του κινητήρα συνθήκες εργασίας, τη γενική υγεία του και για τη διάγνωση προβλημάτων κινητήρα του αυτοκινήτου, αν υπάρχουν. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με ψηφιακό ταχύμετρα, αντί των προηγούμενων αναλογικά ταχύμετρα κλήσης.

Εργασιακή
Ταχύμετρα μετρήσει τις στροφές του κινητήρα με τη μέτρηση του ρυθμού περιστροφής στροφαλοφόρου. Αυτό συνήθως γίνεται με προσάρτηση ενός ηλεκτρική συσκευή γεννήτρια που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ανάλογο με το ρυθμό περιστροφής του στροφαλοφόρου άξονα. Το όργανο είναι βαθμονομημένο για να εμφανιστεί ανάγνωση RPM ανάλογη με το δημιουργούμενο ρεύμα. Είναι σημαντικό να έχει κανείς εργασίας στροφόμετρο στο ταμπλό καθώς χωρίς αυτή, δεν υπάρχει κανένας τρόπος που μπορείτε να κρατήσετε ένα μάτι για μια λειτουργία του κινητήρα.

Βασική αντιμετώπιση προβλημάτων
Υπάρχουν διάφοροι τύποι των προβλημάτων που θα μπορούσε να συμβεί με ένα ταχύμετρο. Μπορούν να ανιχνευθούν ως επί το πλείστον να είναι μηχανικά και ηλεκτρονικά προβλήματα. Από τα πολλά προβλήματα αυτοκίνητο που μπορεί να παρουσιαστούν, τα προβλήματα στροφόμετρο είναι μερικά από τα πιο εύκολο να λύσει. Εδώ εξηγώ μερικές απλές τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Στροφόμετρο μη εμφάνισης
Αν παρατηρήσετε ότι ένα στροφόμετρο δεν δείχνει καμία ένδειξη στην οθόνη του, ο λόγος μπορεί να είναι η αποτυχία της οθόνη LED. Οθόνες LED που έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ, μπορεί να σβήσετε λόγω βλάβης. Να πάρει το LED αντικατασταθεί οθόνη θα διορθώσει το πρόβλημα αρκετά εύκολα. Αυτό είναι το πιο απλό έργο, όταν την αντιμετώπιση ενός ταχυμέτρου.

Ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίων
Μερικές φορές, διαβρωμένες συνδέσεις καλωδίων και θραύση μπορεί να είναι ο λόγος για το ταχύμετρο δεν λειτουργεί. Ένα κλασικό σύμπτωμα μιας χαλαρής σύνδεσης καλωδίων είναι ακανόνιστη εμφάνιση των ενδείξεων. Ελέγξτε την ενότητα στροφόμετρο καλωδίωση στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. Αν δεν το βρείτε εκεί, πάρτε το εγχειρίδιο του Hayne κατάλληλο για το αυτοκίνητό σας.

Με το διάγραμμα συνδεσμολογίας στροφόμετρο μπροστά σας, ελέγξτε τις υποκείμενες συνδέσεις. Εντοπίστε το καλώδιο σύνδεσης από τον στροφαλοφόρο άξονα συνημμένο γεννήτρια για την οθόνη στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Ελέγξτε τη σύνδεση με την πηγή ενέργειας της μπαταρίας και τη μονάδα ελέγχου του κινητήρα. Βεβαιωθείτε ότι το στροφόμετρο είναι γειωμένη σωστά. Fix χαλαρές συνδέσεις, αν τυχόν και αντικατάσταση διαβρωμένων καλώδια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τις συνδέσεις πίσω όπως ήταν.

Προβλήματα βαθμονόμησης
Μια άλλη σημαντική πηγή προβλημάτων σε ένα στροφόμετρο είναι βαθμονόμησης που έχει περάσει εκτός συγχρονισμού. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι οι ενδείξεις RPM είναι πολύ χαμηλή ή ασυνήθιστα υψηλά σε σύγκριση με το καθεστώς εργασίας του κινητήρα. Αυτή είναι μια σαφής ένδειξη των προβλημάτων με τη βαθμονόμηση. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να ληφθεί μέριμνα, με την επαναφορά του ψηφιακού ταχύμετρου. Απλά ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή για λεπτομέρειες σχετικά με την επαναφορά της συσκευής.

Ελέγξτε Με Στροφόμετρο αντικατάσταση
Για να ελέγξετε αν είναι ένα πρόβλημα στην καλωδίωση ή ένα εσωτερικό πρόβλημα της στροφόμετρο, ταχύμετρο εγκαταστήσετε μια αντικατάσταση για τη δοκιμή. Αν το κάνει την εργασία, τότε το πρόβλημα έγκειται με το στροφόμετρο. Μόλις το πάρετε ελεγχθεί από έναν τεχνικό σε ένα κέντρο επισκευής αυτοκινήτων.

Αν το βρίσκετε δύσκολο να εντοπιστεί το ακριβές πρόβλημα, τότε είναι καλύτερα να αφήσει την επισκευή στροφόμετρο σε επαγγελματίες. Σε περίπτωση πλήρους αστοχίας ή βλάβης, δεν θα υπάρξει καμία εναλλακτική λύση για να ολοκληρώσετε την αντικατάσταση.

Συμβουλές για Αυξητική αυτοκινήτου
Αυτοκίνητο Εσωτερικών Paint
Εφεύρεση του τροχού
Καθαρισμός Εσωτερικό Αυτοκινήτου
Ηχομόνωση αυτοκινήτου
Πώς να εγκαταστήσετε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου
Πώς να καθαρίσει και να διατηρήσει ένα DVD Player
Τιμές Ζωγραφική Auto
Προβλήματα ρυθμιστή πίεσης καυσίμου
Καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας ήχου
Brake Pads αντικατάσταση

Leave a Reply