Τι είναι Στροφόμετρο

Για την παρακολούθηση της λειτουργίας του κινητήρα ενός αυτοκινήτου, ένα στροφόμετρο τίθεται σε χρήση. Για να προσδιοριστεί με απλούς όρους, είναι μια συσκευή ή ένα μέσο που χρησιμοποιείται για να μετρήσει την ταχύτητα της εκ περιτροπής συσκευή. Με άλλα λόγια, το μέσο αυτό λειτουργεί για τον υπολογισμό της περιστροφής ανά λεπτό (RPM) παράγοντα. Η πιο κοινή χρήση αυτής της συσκευής είναι να προσδιοριστεί η ταχύτητα ενός περιστρεφόμενου άξονα που κινείται από ένα κινητήρα. Μεγάλα φορτηγά, σπορ αυτοκίνητο, πλοίων, κ.λπ., χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αυτού του μηχανήματος. Αναλογική ταχύμετρα αποτελείται από μια βελόνα που δείχνουν την τρέχουσα ανάγνωση, και έχουν ενδείξεις για την ασφαλή και επικίνδυνα επίπεδα. Σήμερα, ένα στροφόμετρο σε ένα αυτοκίνητο έρχεται σε ψηφιακή μορφή. Εδώ, η έξοδος παρουσιάζεται σε άμεση αριθμητική τιμή.

Τύποι Στροφόμετρο

DC Ταχύμετρο
DC σημαίνει συνεχές ρεύμα. Η συσκευή δεν είναι τίποτα, αλλά ένα μόνιμο μαγνήτη γεννήτρια. Η έξοδος αυτής της συσκευής είναι 2 έως 10 βολτ ανά 1000 στροφές / λεπτό. Για να υποδεικνύει την ταχύτητα, ένα βολτόμετρο που έχει υψηλή αντοχή αξία ενσωματωμένη βαθμονόμηση σε περιστροφές ανά λεπτό.

AC Ταχύμετρο
AC είναι η σύντομη για εναλλασσόμενο ρεύμα. Ενα περιστρεφόμενο μόνιμου μαγνήτη τομέα και ένα σταθερό τύλιγμα είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για την κατασκευή ενός στροφόμετρο AC. Η τάση και η συχνότητα εξόδου που δημιουργείται εδώ παραμείνει ανάλογη με την ταχύτητα περιστροφής.

Δινορρεύματα Ταχύμετρο
Όχι, δεν είναι μια συσκευή για κάποιον που ονομάζεται «Eddy». Το ρεύμα που παράγεται σε αγωγό που βρίσκεται στην εγγύτητα του μεταβαλλόμενου μαγνητικού πεδίου είναι γνωστή ως δινορεύματος. Έτσι με βάση αυτή την αρχή, αυτό το είδος του ταχύμετρου βρίσκει εκτεταμένες εφαρμογές σε τα ταχύμετρα των αυτοκινήτων, καθώς και για τη μέτρηση της ταχύτητας του αεροσκάφους.

Ηλεκτρική γεννήτρια Στροφόμετρο
Αυτό χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό των ηλεκτρική γεννήτρια και δείκτη. Τώρα η γεννήτρια θα μπορούσε να είναι ένα DC και ο δείκτης μπορεί επίσης να είναι ένα DC, ενώ ένας ενδείκτης AC και μία γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος είναι επίσης δυνατές.

Άλλα γεγονότα

Η χρήση ενός μετρητή ταχύμετρου μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους. Σε μία μέθοδο, η άτρακτος οδήγησης του κινητήρα συνδέεται σε μια μικρή γεννήτρια. Τώρα το ρεύμα που θα παράγεται από τη συσκευή αυτή θα μπορούσε να κλιμακωθεί με τη μέτρηση RPM. Σε έναν άλλο τρόπο, το μέτρο μπορεί να ληφθεί με προσδιορισμό του ρυθμού με τον οποίο το σύστημα ανάφλεξης σπινθήρα στέλνει στο σύστημα.

Πρωτόγονη τύποι ταχύμετρα έπρεπε να διατηρήσει τη φυσική επαφή με τη συσκευή που μετράται. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές δεν παρέχουν βοήθεια σε συσκευές όπου αυτού του είδους η σωματική επαφή δεν ήταν επιτρεπτή. Για αυτές τις περιπτώσεις, οι ειδικοί έκαναν χρήση της τεχνολογίας λέιζερ για χρήση ταχύμετρα. Με αυτό, οι μετρήσεις θα μπορούσαν να ληφθούν από μια απόσταση. Τι αυτή η συσκευή κάνει σε αυτή την περίπτωση είναι, ρίχνει μια απότομη ακτίνα του φωτός στη διάταξη περιστροφής, η οποία θα κατασκευαστεί με ένα ανακλαστικό στοιχείο ή επιτόπου. Όταν η δέσμη χτυπάει αυτό το σημείο, παίρνει αντανακλάται και το ταχύμετρο μετρά το ποσοστό της ανάκλασης. Τέτοιου είδους συσκευές μπορούν να γίνουν να είναι ένα μόνιμο μέρος μιας συσκευής, ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί περιστασιακά από καθιστώντας το ένα συσκευή χειρός. Τον τελευταίο καιρό, ταχύμετρο για τα ρολόγια έχει επίσης αποκτήσει δημοτικότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να υποθέσουμε ότι η χρήση ενός ταχύμετρου περιορίζεται σε οχήματα και τα παρόμοια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια, και βρίσκει αισθητά θέση ακόμη και στον τομέα των φαρμάκων. Στην ιατρική, για ορισμένες καρδιακές νόσους, οι γιατροί χρειάζονται να παρακολουθεί την ταχύτητα με την οποία ρέει το αίμα στις αρτηρίες. Για το σκοπό αυτό θα εμφυτευθεί μια μικρή συσκευή στην αρτηρία ή φλέβα. Αυτή η συσκευή μιμείται τη λειτουργία ενός στροβίλου. Έτσι, χρησιμοποιώντας την ταχύτητα της ανεμογεννήτριας αυτής, οι γιατροί χρησιμοποιούν ένα στροφόμετρο να μετρηθεί το ποσοστό στο οποίο το αίμα ρέει.

Νέα Τεχνολογία Auto ένας πονοκέφαλος για Ανεξάρτητη Μηχανική
Επισκευή Αυτοκινήτων
Πώς να εγκαταστήσετε μια μπαταρία αυτοκινήτου
Αντιμετώπιση προβλημάτων Δυναμό
MP3
Μεταλλική Spray Paint
Αυτοκίνητα Αυτό Θέση 7
Πώς να χρησιμοποιείτε καλώδια γεφύρωσης
Τιμές Auto Detailing
Best Φίλτρο λαδιού
Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία αυτοκινήτων

Leave a Reply