Disc Vs. Ταμπούρα

Με τις προόδους στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, συστήματα πέδησης έχουν επίσης εξελίσσεται συνεχώς για να προσφέρει ακρίβεια στο φρενάρισμα εγκατάσταση σε σύγχρονα αυτοκίνητα. Τα δύο κύρια τεχνολογίες πέδησης που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου είναι ταμπούρα και δισκόφρενα. Η σύγκριση μεταξύ του τυμπάνου και δισκόφρενα, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο, υπογραμμίζει τις διαφορές μεταξύ του σχεδιασμού και της εργασίας αυτών των τεχνολογιών. Ένα αποτελεσματικό σύστημα πέδησης εξασφαλίζει την ασφάλεια κατά την οδήγηση και ως εκ τούτου, είναι απολύτως απαραίτητο να έχετε τα καλύτερα αυτά που τοποθετούνται για το αυτοκίνητό σας.

Όταν εφαρμόζονται τα φρένα, τα οχήματα σταματήσει μέσω της εφαρμογής της τριβής από τους τροχούς. Η θερμότητα παράγεται κατά τη διαδικασία. Η μετατροπή της κινητικής ενέργειας των περιστρεφόμενων τροχών σε θερμότητα, επιβραδύνει τον τροχό. Πέδησης απόδοση εξαρτάται από την πίεση πέδησης που εφαρμόζεται, το βάρος του οχήματος και της περιοχής εφαρμογής της δύναμης πέδησης. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του φρένου είναι το πώς παράγεται θερμότητα διαχέεται καθώς αυτό αποφασίζει τη ζωή της πέδησης υλικό.

Διαφορά μεταξύ δίσκου και ταμπουρόφρενα

Όταν κάνετε μια διάκριση μεταξύ των δύο αυτών τύπων φρένων τεχνολογίες, τα δύο βασικά πράγματα που εξετάζουν είναι ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα. Επιτρέψτε μου να καθορίσει τις διαφορές σχεδιασμό πρώτα. Που θα πρέπει να ακολουθείται από μια απόφαση και μια επεξήγηση των οποίων είναι η καλύτερη από τις δύο τεχνολογίες.

Σχεδιασμός & Λειτουργικότητα Διαφορές
Τα φρένα τύμπανο που ονομάζεται έτσι επειδή κύριο συστατικό τους είναι ένα στρογγυλό τύμπανο το οποίο περιστρέφεται μαζί με τους τροχούς. Μέσα στο τύμπανο, τα παπούτσια έχουν τοποθετηθεί που δημιουργούν την αναγκαία τριβή πέδηση όταν πιέζεται προς το τύμπανο. Όταν πιέστε προς τα κάτω το πεντάλ του φρένου μέσω της υδραυλικής δύναμης, που ενεργοποιεί τα παπούτσια για να προκαλέσει τριβές και να φέρει τον τροχό να σταματήσει.

Η αρχή του δίσκου φρένου εργασίας είναι η ίδια όπως ταμπούρα αλλά είναι αρκετά διαφορετικές στην κατασκευή. Αποτελείται από ένα λεπτό στροφείου και η πέδηση στοιχείο είναι με τη μορφή ενός μικρού διαμετρήματος. Αυτό σπίτια δαγκάνα δύο τακάκια φρένων, τα οποία τοποθετούνται και στις δύο πλευρές του ρότορα που φέρνουν τον τροχό για να σταματήσει η σύσφιξη. Η κίνηση των τακακιών ελέγχεται από μία υδραυλική δύναμη πεδήσεως η οποία ενεργοποιείται πιέζοντας προς τα κάτω του πεντάλ φρένου. Ένα σημαντικό σημείο του διαφορά είναι ότι ο ρότορας είναι εκτεθειμένο σε αέρα που οδηγεί σε καλύτερη απαγωγή της θερμότητας και κατά συνέπεια, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα πέδησης. Κατά συνέπεια, αυτά τα μέρη αυτοκινήτων διαρκούν περισσότερο.

Ποια είναι η καλύτερη;
Τα δισκόφρενα λειτουργούν καλύτερα από τα φρένα τυμπάνου λόγω της διαφοράς στην απαγωγή της θερμότητας και στα δύο συστήματα. Ενώ πάρει ταμπούρα υπερθερμαίνονται λόγω της θερμότητας παγιδεύεται στο εσωτερικό του τυμπάνου, ο ρότορας δροσίζει γρηγορότερα και προσφέρει καλύτερη δυνατότητα φρεναρίσματος. Σήμερα, τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν έναν συνδυασμό και των δύο φρένα στη λειτουργία τους. Οι εμπρός τροχοί φέρουν δισκόφρενα και πίσω τροχών είναι εξοπλισμένα με ταμπούρα. Υπάρχουν high-end αυτοκίνητα που έρχονται με δισκόφρενα τοποθετούνται σε όλους τους τροχούς. Drum φρένα είναι φθηνότερα από ό, τι δισκόφρενα. Ο συνδυασμός του συστήματος δύο πέδησης βοηθά στη διατήρηση της τιμής ενός αυτοκινήτου να είναι λογικές, ενώ προσφέρει επαρκή ικανότητα πέδησης. Αν επιλέξετε για δισκόφρενα, υπάρχει μικρότερο κίνδυνο συχνών προβλημάτων.

Η επιλογή στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή και επιλέγουν για δισκόφρενα είναι πάντα η καλύτερη απόφαση, δεδομένου ότι προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα των συνθηκών οδήγησης και επίσης διαρκούν περισσότερο.

Best Car Wax
Αυτοκίνητο Υπερθέρμανση Αιτίες
Μέσος όρος ζωής μπαταρίας αυτοκινήτου
Οδηγίες εγκατάστασης Car Stereo
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της τεχνολογίας MP3
Αυτοκινήτου δεν μπορεί να ξεκινήσει – Συχνές ερωτήσεις
Κράμα Vs. Τροχοί Χάλυβα
Δαγκάνα φρένων Επισκευή
Δέρμα Φροντίδα Seat
Πλήκτρα είναι κλειδωμένα στο αυτοκίνητο – Πώς να πάρει Σε
Ηχομόνωση αυτοκινήτου

Leave a Reply